СЗО определи най-пиещата нация на света. Не са руснаците

Британците са най-големите пияници на света
Обновена: 18 фев 2011 12:44 | 18 фев 2011 12:44,
80
СЗО определи най-пиещата нация на света. Не са руснаците
Снимка: Булфото

Британците са сред най-големите пияници на света, предупреждава в. "Дейли телеграф", като цитира нови данни на Световната здравна организация.

Средно британците изпиват над 13 литра чист алкохол на година, което е най-високото средно количество в ЕС, сочат данните.

Жителите на Великобритания предпочитат в 43 процента от случаите да препиват с бира. След това идва ред на виното (30%) и на останалите алкохолни напитки (21%).

Данните на СЗО показват, че смъртните случаи от чернодробна цироза са се повишили през последните години в страната и че един на всеки 15 мъже във Великобритания е алкохолик.

Все пак жителите на Острова могат да се утешат с факта, че според СЗО молдовците консумират средно 18,2 литра алкохол годишно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Последно от мен - много ме дразни, че руснаците пият. Защото като им слушам концертите за 9 май, какви песни, като им чета книжките, виждам една много голяма душевност и потенциал, но както казаха в същото уж хумористично шоу, няма направление потенциала и като през душ хвърчи във всички посоки и съответно наникъде. И хумористичните им програми са много добри - няма пошлост като при нашите, а тънък хумор. На Рождеството им гледах концерт - една жена с чуден глас пееше песни, които сама е писала.
33
1
 
7
 
! Отговори
до номер 30 преди 13 години
бас държа че си сръбваш здравата тайничко.тея като теб са най гнусната порода.
32
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Иначе мисля също, че българите доста си попийваме - къде от стрес, къде от друго. А и с нашия домашен алкохол никога няма да ни хванат за такава статистика, няма да го засекат...
31
5
 
19
 
! Отговори
Нашенец преди 13 години
Ееей хора с дъртия пес миналата 2010 година направихме 360 литра сливова ракия 45С как си му е реда и 80 тина грозданка. Виното не го броим за алкохол него го давам на малките на попара. Е питам и аз и дъртия пес в момента нямаме капка ракия верно гости това онова занесеш насам натам, ама това си е много ракия. Тея пущиняци на ония ми ти остров къде са тръгнали бееее:):):):)
30
3
 
2
 
! Отговори
Калин преди 13 години
добре ще му кажа ..
29
1
 
8
 
! Отговори
ИТ преди 13 години
Да бяха написали и това,че рекордьорите си пият алкохола предимно по чуждите плажове и курорти ,най-вече у нас. Това льокане винаги води до рекорди - трошене на чужди глави,рекордно повръщане ,въобще пълен репертоар.
28
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Руснаците много се шегуват сами със себе си на тая тема. А и с другите - французите според мен пият много, но като п*далчета - глътка по глътка, бавничко, не на екс. В едно руско шоу се смяха на това, че двама американци са взели една бутилка водка, заключили са се в хотелската стая и са устроили 2-дневен запой;)
27
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Калинчо-о-о пак не внимаваш - 43% БИРА , 30% ВИНО И ....уискито е в малките проценти
26
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Пак отбелязвам за всички *** или полуотрепки, или за нездрави хора - алкохолизмът е НАРКОМАНИЯ, болестност и ДОЛНОПРОБНОСТ в много от случаите!... Нека го прочитат това пиещите ("наднормено")и особено хвалещите се с това, ***, каквито - вижда се, има и сред пишещите тук!... Долна *** пияндурска - плебеи, способни да живеят и работят само ако пият алкохол и смучат никотин!... Проблемът е, че правят катастрофи, скандали, побои и престъпления, пожари, натоварват здравеопазването...
25
0
 
13
 
! Отговори
Гласът на разума преди 13 години
На неориентираните ще кажа, че това не са 18 литра ракия или водка, а 18 литра ЧИСТ АЛКОХОЛ. Това са по над 40 литра водка на ВСЕКИ ГРАЖДАНИН - включително и децата. Значи на възрастен гражданин се падат по около 60-65 литра водка годишно - това са по 5 литра на месец или по седем-осем бутилки от 0,7 литра. Или по две бутилки на седмица.
24
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Че от какъв зор пък руснаците... Финландците например са много по-големи кирки и от тях!
23
7
 
10
 
! Отговори
Калин преди 13 години
Британците знаят какво да пият.. бира уиски... съветските граждани.. си варят .. лосиони.. одеколони.. и прочие спиртове етили метили от аптеките .. правят го в банята ....в пералните .. .не малко панелни/канални обитатели в тази страна правят същото.. ! и същите тези ми дават .. едни ..рашки.. за пример.
22
0
 
6
 
! Отговори
ДО 17 преди 13 години
Стандартна гроздова - 42 градуса т.е. в 100 гр. ракия има 42 грама чист алкохол , така , че ти с твоите 150 гр. на вечер правиш 61 гр алкохол.(Пиша грамове защото ти така си се изразил , а течностите се мерят в милилитри)
21
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Британците може да пият повече, но руската нация е нация на деградирали алкохолици. Общоизвестен факт от много години насам.
20
6
 
12
 
! Отговори
Патриот преди 13 години
От край време британец е синоним на алкохолик не виждам какво учудващо има!
19
7
 
19
 
! Отговори
Гласът на разума преди 13 години
Всеки, който се гордее с количество изпит алкохол е ***.
18
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
на рашките им взеха и това удоволствие. вече и по алкохолизъм не са номер едно...мъка, мъка...
17
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Средно британците изпиват над 13 литра чист алкохол на година, което е най-високото средно количество в ЕС, сочат данните.--------------------- Е в това е номера - най-големите пияници са, но в рамките на ЕС. Иначе руснаците са с рекорд от над 18 литра. Медведев даже каза, че неофициално даже се пие повече, защото има много нелегален алкохол. А при такива количества вече се говори за ДЕГРАДАЦИЯ.
16
0
 
12
 
! Отговори
мъдурко преди 13 години
Я не мога да дам мнение по въпроса, защото вече изхаках литър домашна сливовица
15
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Какви са тея глупости. Вземете средна стойност, 18 литра са 18000 грама алкохол разделете го на 365 дни и става по 50 грама дневно. Тогава аз трябва да съм мега алкохолик защото всяка вечер си пия по 100-150 грама ракия. ХАХАХАХАХАХАДа си наврът данните в ........