Липосукцията не избавя от мазнините, само ги мести

Организмът си връща загубеното на корема, раменете и трицепсите
Обновена: 3 май 2011 12:57 | 3 май 2011 12:57,
3
Липосукцията не избавя от мазнините, само ги мести
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Според статитистиката липосукция е най-популярната пластична операция. Само В САЩ всяка година се извършват 450 хил. липосукции, пише Ню Йорк Таймс.

Доскоро оставаше открит въпросът: появява ли се отново мазнината и ако да, в коя част от тялото. Учените от университета в Колорадо вече имат отговор на този въпрос.

В продължение на една година те наблюдавали две групи жени. Едните – преминали през липосукция, а другите – не.

Оказало се, че след липосукция извлечената от бедрата мазнина не се връща, но се натрупва в горната част на корема, в раменете и трицепсите. По този начин тялото си връщало загубеното.

Изводите били подкрепени и от направени опити с мишки. Организмът контролира броя на мастните клетки, когато едни умрат, се появяват нови.

Възниква обаче въпросът защо мазнината не се връща там, откъдето е била извлечена. Според учените при липосукция процедурата нарушава структурата на клетките, които се намират под кожата, и това възпрепятства повторното образуване на мазнина на същото място.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: липосукция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Венка преди 13 години
Хаххахах....ако ще и 1000 липосукции да направят .... ако лакомията е голяма,и няма ограничение на храната ...абсурд да е за дълго .......изчезването на мазнините....А спорта е задължителен
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Стига с тия глупости. Правете джогинг 2 дни седмично, ако може и на фитнес ходете, подпирайте си малко храната и ще сте здрави и красиви.
1
0
 
9
 
! Отговори
Хубавелка преди 13 години
Който може да си го позволи, би могъл да прецени как да дооформи тялото си, без да прекалява. Но работата не е само в парите и в собствената способност за естетическа преценка. Още по-важно е човек да попадне на добри специалисти, които да го консултират,без да си правят сметката така, че да му измъкнат колкото може повече пари.Нека да печелят,но да се погрижат съвестно и за интересите на пациента. Изключително важно е също така,самата медицинска манипулация да се извърши качествено и безопасно!