Продължителното хранене на бебетата от шише увеличава риска от затлъстяване

Педиатрите съветват родителите да приучават бебетата да пият от специални чаши към 12-тия месец
Обновена: 9 юни 2011 17:06 | 9 юни 2011 15:46,
1
Продължителното хранене на бебетата от шише увеличава риска от затлъстяване
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Децата на две години, които все още се хранят от шише, са изложени на повишен риск от затлъстяване в по-късна възраст в сравнение с връстниците им, отучени по-рано от този навик, съобщи Ройтерс.

Специалисти от университета "Темпъл" са анализирали хранителните навици на около 7000 деца. Изследователите са установили, че за онези от тях, които все още се хранели от шише на 2-годишна възраст, вероятността да страдат от затлъстяване на 5-годишна възраст е била с над 30% по-висока.

специалистите не могат да обяснят дали има пряка връзка между продължителното хранене от шише и затлъстяването. Те обаче отбелязват, че проучването е поредното, което показва, че отказването на бебетата от този навик около 12-месечна възраст може да предотврати натрупването на излишни килограми.

Предишни изследвания са показали, че продължителното хранене от шише, и особено по вечерно време, може да причини проблеми със зъбите, недохранване и недостиг на желязо. Поради тази причина педиатрите препоръчват на родителите да приучават бебетата да пият от специални чаши, когато станат на 12-14 месеца.

Продължителното хранене от шише осигурява по-скоро утеха и излишни калории на подрастващите, отколкото да задоволява хранителните им нужди, допълват специалистите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
$ преди 12 години
Да, това са бъдещи алкохолици.