Щипка къри за здрав имунитет

Подправката бори инфекциите
30 май 2012 12:43,
1
Щипка къри за здрав имунитет
Снимка: Reuters

Консумацията на къри допринася за поддържането на здравето и за защитата срещу инфекции, особено стомашно-чревни, според американско изследване.

Куркуминът, който се съдържа в популярната къри подправка куркума, води до значително увеличение на протеин, който стимулира имунната система, откриват учените.
 
Протеинът помага на организма да се бори с бактериални и вирусни инфекции, има ефект и срещу бактерията, причиняваща туберкулоза.
 
Куркуминът повишава почти тройно нивата на антимикробния протеин кателицидин почти тройно, казва водещият изследовател проф. Адриан Гомбарт от Държавния университет в Орегон. 
 
Куркуминът може да се използва и за създаване на терапии при инфекциозни заболявания. 
 
Резултатите са публикувани в сп. Journal of Nutritional Biochemistry.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
0
 
! Отговори
Шишо преди 11 години
В България 50% от работещите са в охранитения бизнес, там се работи само през деня. Смяната на системата ще ни докара до първите избори проведени 1880г. 3800000