При диария - кои храни са подходящи и кои не за консумация

Защото през лятото е чест симптом
Обновена: 13 юли 2012 15:21 | 13 юли 2012 15:17,
6
При диария - кои храни са подходящи и кои не за консумация
Снимка: Reuters

През лятото е много по-вероятно да страдаме от диария – заради високите температури, лесното разпространение и растеж на микроорганизмите, риск храната да се развали... Случва се диарията да се прояви при непоносимост към определен продукт, който сме хапнали в екзотичния ресторант, на път или защото сме натоварили стомашно-чревния тракт с прекалено много целулоза или неподходяща комбинация...

За горещия сезон са характерни и взривовете на чревни инфекции. С какво да се храним, когато коремът ни страда?
 
Летните чревни инфекции обикновено отминават за 1-3 дни. По-застрашени от тях са децата и по-чувствителните организми, хората с хронични заболявания.
 
Диарията като симптом сама по себе си не е опасна, но налага, особено много в съчетание на висока температура и повръщане, взимане на мерки, които да предотвратят обезводняването на организма. Това е първото и най-важно правило при терапевтичните мерки при състояния с диария.
 
Необходимо е да се вземат мерки за поддържане на водно-електролитния баланс, прием на солеви разтвори. Когато диарията продължава повече от ден, е добре да се осигурят на организма достатъчно посолени или подсладени течности – например, сок от компот, подсладен чай, постен бульон.
 
Дали организмът е дехидратиран може да прецените по цвета на урината – ако той е различен от този на разредена лимонада, трябва да пиете повече. Друг показател са редките позиви по малка нужда.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
18
 
! Отговори
МАНГО преди 11 години
ЗА ДЕЦАТА СЛАДОЛЕД,ЗА ОСТАНАЛИТЕ КРАСТАВИЦИ И ТОВА Е
2
0
 
20
 
! Отговори
А сега... преди 11 години
Не са подходящи:1. Всички храни, съдържащи консерванти.2. Всички храни, създадени като ГМО.3. Всички храни, които са с подсладители.4. Всички храни, които са тъпкани с нитрати.
1
6
 
22
 
! Отговори
Психоглог преди 11 години
Особено опасно е да се консумират ядки, защото могат да предизвикат задавяне и кашлица със сериозни усложнения ;)