Хромотерапия - терапия със силата на светлината

Цветовете са важни за организма
20 юли 2012 15:00,
1
Хромотерапия - терапия със силата на светлината
Снимка: Reuters

Хромотерапията е алтернативен метод на лечение, който набира все по-голяма популярност в СПА и уелнес центровете. Началото на светлинната или цветната терапия е поставено в Египет, след което се разпространява в Китай, Индия и Гърция.

Това е холестична терапия, която се фокусира върху възстановяването на здравословното и емоционално състояние чрез коригиране на цветния дисбаланс в организма.
 
Всяка една чакра в човешкото тяло е свързана с определен цвят. Именно с помощта на хромотерапията се постига балансирането на чакрите, електрическата и магнитна енергия в тялото.
 
Светлината е форма на електромагнитна радиация. Разпръсната през призма във видимия спектър тя се отделя на различни лъчи: червено, оранжево, жълто, зелено, синьо, индиго и виолетово. Всеки един цвят има специфична дължина на вълната, вибрационна честота и енергия.
 
Всяка една клетка или орган в човешкото тяло е свързана с определен цвят. При наличието на заболяване нормалната цветова схема на организма се променя.
 
Именно тогава се използва хромотерапията, която помага на тялото, органите и клетките да възвърнат нормалната си цветна гама.
 
Приложението на хромотерапията се основава на два метода на действие върху тялото. Първият е чрез поглъщането на цветовете през очите, а вторият – чрез кожата, два от най-важните сетивни органи.
 
Когато лъч светлина попадне в ретината, той изпраща сигнал до център в главния мозък, който служи като разпределителна база и предава информацията до нервната система, ендокринните жлези и целия организъм.
 
През кожата светлината се поглъща и се извършва същият процес на предаване. В някои здравни центрове използват различни бои, с които тялото се покрива и по този начин също усвоява цветовете.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Уау.Това е най-*** псевдо-лечителско нещо, което съм чувал...днес.