Защо мъжете консумират зеленчуци по-рядко от жените?

Гледат недоверчиво на ползите им
Обновена: 28 авг 2012 12:54 | 28 авг 2012 12:53,
8
Защо мъжете консумират зеленчуци по-рядко от жените?
Снимка: Reuters

Силната половина от населението по-рядко избира съзнателно и по желание консумацията на зеленчуци, в сравнение с жените.

Ново проучване установява, че причината се дължи на факта, че мъжете не вярват, че консумацията на зеленчуци има толкова силно влияние за поддържането на добро здравословно състояние.

Докато жените наблягат на салатите в обедната почивка и плодовете, докато гледат телевизия, за мъжете това е безсмислено. Те рядко ядат салата, ако не е поднесена с аперитив или заедно с основното хранене.

От изключително значение е да се подобри културата на хранене на силния пол и мъжете да осъзнаят ползите от консумацията на плодове и зеленчуци. Освен поддържането на добро телосложение, те подобряват здравословното състояние, повишават тонуса и доставят необходимите витамини и минерали за организма.

Изследователският екип, провел проучването, използва медицинските данни на 3400 души, участвали в проучване, проведено през 2007 г. Доброволците са отговорили на поредица от въпроси, свързани с нагласата и убеждението им от нуждата на редовна консумация на плодове и зеленчуци.

Резултатите показват, че жените имат по-положителна нагласа към приема на плодове и зеленчуци. Също така нежната половина има по-голяма вяра, че този начин на хранене допринася за по-доброто им психическо и здравословно състояние.

Специалисти обясняват, че натискът от страна на жената върху партньора относно консумацията на зеленчуци е напълно погрешна. Важно е той сам да разбере, че приемът на плодове и зеленчуци помага в много аспекти. Насилствената консумация може да има обратен ефект.

Резултатите от проучването са публикувани в сп. Appetite.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
7
 
! Отговори
учтив галфон преди 11 години
Аз предпочитам да ям месо, защото ми е вкусно. Не съм от хората, които отричат ползата от зеленчуците и плодовете. Славянските народи са се изхранвали главно с такива си нещица и са много по-едри от номадските, които са яли месо. Проучвания, които в момента не мога да цитирам казват, че и гладиоаторското меню също се е съдържало главно от зеленчуци и плодове! Моят съвет е яжте каквото ви е вкусно и не робувайте на стереотипи. Когато човек има нужда от нещо то просто му се яде от него
7
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
" които генетично заложено са ловци"На *** ти в устичката!
6
2
 
3
 
! Отговори
охобохо преди 11 години
Статията индиректно казва, че месото е едва ли не вредно, и трябва да сме се осъзнаели.... Хората които трябва да се осъзнаят са жените, милиони поставят организмите си в доста тежки изпитания, така че аз не мисля, че след време ще слушам половинката си... ако не ми е личен треньор никакъв шанс да ми казва какво да ям :)
5
1
 
4
 
! Отговори
охобохо преди 11 години
Такива диети,не доста често,а винаги отслабват организма,и ефектът от диетата често бива губен в период до 1 година(йо-йо ефект).Яжте си каквото можете,нормално без никакви такива псевдо глупости.Внимавайте,диетите не са шега работа, ако нямате необходимите добавки за дадена диета,не предприемаите такъв ход,защото стресирате организмът,достатъчно е да започнете да се храните правилно и да отделяте до един час дневно за спорт!
4
1
 
5
 
! Отговори
охобохо преди 11 години
Глупост,глупости,глупости...Аз като представител на мъжкия пол, следя(вече, преди бях като ламя) приемът на хранителните вещества и енергията която дават, но е факт, че за моите цели, трябва да имам достатъчно количество протеин, който се набавя от месото, както и от млечните и яйчните продукти. Това обаче изобщо не оставя плодовете и зеленчуците на заден план, в една балансирана диета трябва да има от всичко! Не се лъжете със разни калпави диети които налагат тотално вето например на мазнините
3
1
 
11
 
! Отговори
Astral преди 11 години
Абсолютна простотия - мъжете ядат повече месо защото имат повече мускулна маса и горят повече енергия - единствено месото може да осигури необходимите протеини и енергия за да се възстанови баланса. Аз като ям само постно нямам сила за нищо и по трудно се засищам - а и не е вярно че не ядем зеленчуци - ракията със салатата е предпочитана предимно от мъже...
2
1
 
3
 
! Отговори
d.e. преди 11 години
ot sarsavati ..r ne klati
1
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Британските учени пак са открили топлата вода, ясно е, че мъжете, които генетично заложено са ловци, ще наблягат на мръвката, а жените, които са събирали корени едно време ще хапват зеленчуци повече:)