За ползите от кокосовото масло и овеса в козметиката

Какво е нужно за хубава кожа
19 окт 2012 12:06,
3
За ползите от кокосовото масло и овеса в козметиката
източник: Reuters

За да се поддържа добрата визия на кожата, не е задължително да се използват скъпи козметични продукти. Смес от овес и кокосово масло имат същите ползотворни ефекти за кожата и то без влагането на много ресурси.

С напредването на биотехнологиите се е ускорила цяла една научна област, наречена „зелена химия", която е в основата на създаването на козметични продукти за разкрасяване и лична хигиена от естествени суровини.
 
До сега около 90% от марковите и известни козметики съдържат химикали, като натриев сулфат, консерванти, парабени, концентрирана форма на алкохол и други, които могат да навредят на кожата. Възможно е да се появи повишена чувствителност, промяна в естественото й pH и др.
 
Козметиката, базирана на естествените съставки, като овес и кокосово масло, може да има благоприятно действие върху кожата за премахването на неравномерната пигментация и мъртвите кожни клетки, подобряване на еластичността, предотвратяване на инфекции и възпаления и др.
 
Съдържанието на фибри в овеса помага за абсорбирането на излишните мазнини, което позволява постоянното ексфолиране на кожата и появата на здрави и нови клетки. Изключително полезно за мазен тип кожа.
 
Овесът е богат на бета-глюкан, който активира имунните клетки в организма в борбата срещу вредните микроорганизми. По този начин помага на кожата при наличието на възпаления. Подходящ е за облекчаването на различни кожни дразнения и екземи.
 
Кокосовото масло помага при възпалена и раздразнена кожа, така също и при екзема, псориазис, дерматит, акне и други дерматологични проблеми заради успокояващия и овлажняващия ефект. Подходящо е за суха кожа. Възможно е да намали появата на бръчки и преждевременното отпускане и увисване на кожата, благодарение на антиоксидантите, които съдържа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
??? преди 11 години
аБсорбция или аДсорбция или не сме учили по химия?
2
0
 
0
 
! Отговори
@@@ преди 11 години
Що за понятие е "концентрирана форма на алкохол"?
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А нещо за ползата му в сиренето?