Красива кожа – важен е и сънят

Качественият сън и пълноценна почивка поддържат кожата здрава и красива
Обновена: 5 ное 2012 13:39 | 5 ное 2012 13:39,
5
Красива кожа – важен е и сънят
източник: Reuters

Недоспиването вреди на кожата на лицето, сочи проучване, публикувано в British Medical Journal. Участниците в експеримента наблюдават снимки на хора, нуждаещи се от сън, и ги определят като по-малко привлекателни, обясняват учените.

 
Когато сме физически и психически уморени, се появява и стрес, което влияе и на външния ни вид, казва дерматологът д-р Сюзън Уинкъл от Университета на Южна Флорида. 
 
През деня кожата е изложена на различни вредни влияния – цигарен дим, замърсен въздух и др. Затова нощта е подходящото време за възстановяване на функциите на кожата. Спокойният сън й позволява да се справи със стресовите фактори от околната среда в напрегнатото ежедневие, уточняват експерти.
  
Как да се грижим за кожата вечер? 
 
Поддържайте кожата чиста, съветват специалистите! Важно е да се установят редовни навици за премахване на грима и почистване на лицето преди лягане. Това позволява и по-ефективно действие от нощния крем и по-дълбокото проникване на съставките му в кожата. 
 
Препоръчително е да се употребяват овлажняващи кремове за лице. Колкото повече хидратация за кожата, толкова по-добре, казва д-р Сюзън Уинкъл. Преди лягане обърнете специално внимание на областта около устните и очите. Можете да използвате балсам за устни. А овлажняващ крем с кофеин може да помогне срещу подпухналост около очите.
 
Витамини. Тъмните кръгове под очите са често срещано оплакване, свързано с липсата на сън. Според проучване състоянието на тъмните кръгове се подобрява при жени, които използват крем около очите, съдържащ витамин К и ретинол, всяка вечер в продължение на 12 седмици.
 
При суха кожа, помислете за допълнително овлажняване на въздуха в спалнята през зимните месеци. Това помага за предотвратяване на кожата от изсушаване. 
 
Друга препоръка на дерматолозите е носенето на памучна пижама, вместо полиестерна. Естествената материя запазва кожата по-хидратирана.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: красотакожалицесън
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
мим преди 11 години
Спокойният и добър живот е основата на нашето здраве.Ако всеки ден една жена е тормозена и плаче ежедневно,какъвто и ген да има,каквато и козметика да ползва-напразно е.
4
0
 
8
 
! Отговори
Пената преди 11 години
Това, което НЕ ти е подарък от природата и от предците, с никакви козметични акробатики не можеш да компенсираш! Разбира се, че човек трябва да се грижи за всичко свое и това ЛИЧИ, но аз ВИНАГИ познавам истината под замазката. И не само аз. НО ТРЯБВА ДА СЕ УВАЖАВА ДРЪЗНОВЕНИЕТО! В крайна сметка козметичната индустрия е една от най-печелившите. И... мили дами, на първо място е ХИГИЕНАТА - добрият ***/шампоан.
3
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Стареенетео се дължи на хронологически фактори до 20 %, останалите 80 - на начин на живот, слънце и т.н. , нямащи нищо общо с ген- универсалното оправдание за незнанието
2
1
 
8
 
! Отговори
до 1 преди 11 години
Не точно- има разлика дали позлваш скъпа или евтина козметика, дали пушиш, пиеш много алкохол, работиш в климатизирани стаи, дали спиш достатъчно, стрес, балансиран режим на хранене с витаини и минерали. Генът няма нищо общо с поддръжаката - има разлика между жени, които се грижат за кожата си и тези, които разчитат на ген, за да прикрият мързел и невежество.
1
2
 
13
 
! Отговори
Пената преди 11 години
Красивата кожа е ГЕН! Другото е поддръжка за по-добра лицеприятност.