Менструацията – показател за възможно зачеване

Цикълът насочва за проблеми
3 дек 2012 15:33,
4
Менструацията –  показател за възможно зачеване
източник: Reuters

Менструалният цикъл започва от първия ден на менструалното кървене. Менструацията се появява вследствие на естествено отлющване на набъбналата маточната лигавица, която става ненужна заради липсата на бременност.

Познаването на особеностите на менструалния цикъл позволява на жената да планира бременността. Следенето му въобще, както и отбелязването на промените, дава ценна информация за възможностите за забременяване, сигнализира за проблеми в репродуктивната система и дори за друго заболяване или дефицит на организма, които влияят на фертилитета.
 
Продължителността на менструалния цикъл варира при всяка жена, той е различен дори и през отделни етапи от фертилния й период. Христоматийно се приема, че продължителността му е 28 дни. Естествено, той може да бъде по-дълъг или по-къс, и да се движи в границите 21 – 35 дни. Самото менструално кървене продължава средно 5 дни, като при някои то е с продължителност 3 дни, при други достига до 7. Показател за "изправност" на цикъла е неговата точна периодичност, плюс - минус няколко дни.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
futurehealth преди 5 години
Разбира се, че е!
4
0
 
12
 
! Отговори
кака Пена преди 11 години
Добър ден, како Пено! И това ми било новина! Това е известно на абсолютно всяка жена, с интелигентност по-голяма от тази на кокошка! Все едно да съобщят, че на мъжете им растат бради и видите ли някои ги бръснат, а други ги подстригват.
3
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Da smeniash maslo vseki mesec e strashno.
2
12
 
6
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 11 години
Сега...разбрах,защо жените не ги вземат...войници;старшината на...ротата,няма в склада дамски превръзки.
1
2
 
17
 
! Отговори
ВСЕ БРЕМЕННИ преди 11 години
А *** НЯМАТ ТАКЪВ ЦИКЪЛ!!! ЗАЩО ЛИ!!!!