Биотехнологиите в помощ срещу акне

Ще се лекува успешно, трайно и безболезнено
4 мар 2013 07:36,
1
Биотехнологиите в помощ срещу акне
Снимка: Reuters

С помощта на най-модерните ДНК-технологии, учени са открили специален щам на Propionibacterium acnes, който в бъдеще може да помогне в борбата срещу сродните му щамове, за които е известно, че предизвикват акне.

 Според настоящите представи и виждания, преобладаващи в съвременната дерматология, гнойните пъпки възникват, когато бактериите, живеещи върху кожата, започват да се хранят с мастния секрет в кожните пори и провокират имунен отговор, който води до зачервяване и подуване на засегнатия кожен участък. Един от тези представители бактерии е Propionibacterium acnes.
 
В рамките на проучване, проведено с 101 доброволци, учените събират проби от участниците, за да анализират бактериалната флора на човешката кожа. Това, което учените забелязват е, че при доброволците, които нямат акне, се открива особен щам на Propionibacterium acnes.
 
Според д-р Ноа Крафт, дерматолог в Los Angeles Biomedical Research Institute и ръководител на проучването, това откритие може да помогне на учените да разработят в бъдеще лекарства, специфично насочени само срещу „лошите“ щамове.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: кожаакнебиотехнологии
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари