Детоксикация - как да я постигнем през лятото?

Пречистването на кръвта от вредните вещества помага срещу хронична умора
Обновена: 10 юни 2013 10:16 | 10 юни 2013 10:13, Румяна Тасева
3
Детоксикация  - как да я постигнем през лятото?
Източник: Reuters

Човешкият организъм елиминира вредните вещества, попаднали в тялото, чрез черния дроб, бъбреците, червата, белите дробове, лимфните възли и кожата. Понякога обаче тялото ни не може да се справи само и се появяват симптоми като хронична умора, кожни раздразнения, алергии, подуване на стомаха и торбички под очите. Те са знак, че организмът ни има нужда от допълнителна детоксикация.
 
Детоксикацията се практикува от векове в индийската система за грижа за здравето аюрведа и традиционната китайска медицина. Тя представлява пречистване на кръвта от вредните вещества, натрупани в организма – твърди метали, пестициди и отпадъчни продукти от метаболизма.
 
За да пречистим тялото си на първо място трябва да ограничим приема на алкохол, кафе, цигари, рафинирана захар и наситени мазнини. В следващата стъпка трябва да елиминираме вече натрупаните токсини чрез подходящ хранителен режим, който да ни осигури достатъчно количество вода и полезни вещества. Ето защо детоксикацията е невъзможна без консумацията на сезонни плодове и зеленчуци. Предимството им е в това, че зреят под слънчевите лъчи и запазват съдържащите се в тях витамини и не подлежат на допълнително третиране с цел дълго транспортиране.
 
Черешите са изключително полезни в процеса на детоксикация, тъй като подобряват обменните процеси в организма, стимулират дейността на черния дроб и бъбреците и спомагат за изхвърлянето от организма на лошия холестерол. В тях се съдържа веществото антоцианин – червен пигмент с мощни антиоксидантни свойства.

Другите подходящи храни за детоксикация може да научите в Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Хаджидимитров преди 10 години
здравейте, информирайте се за предимствата на продуктите на "Аквасорс"-хранителни добавки за енергия, жизненост,тонус и полова мощ, като изискате от мен каталог в електронен вариант. С удоволствие ще Ви го изпратя и при интерес от Ваша страна да си поръчате избран от Вас продукт на дистрибуторска цена.E-Mail за изискване на каталога:hadjidimitrov2***gmail
1
3
 
0
 
! Отговори
Гнафт преди 10 години
Най-добре се пречиства тялото след солиден запой на другия ден.