Необичайните сексуални състояния – кои са те?

И какви са техните особености
27 сеп 2013 12:32,
2
Необичайните сексуални състояния – кои са те?
Източник: Reuters

Има някои състояния, свързани съссексуалността ни, които се срещат сравнително рядко, но за сметка на това, могат да причинят физическа и емоционална болка, а притесненията около тях са по-големи. Обикновено лечението на тези състояния не е лесна задача, но първата стъпка към излекуването е признаването на проблема и търсенето на помощ. 

1. Постоянна генитална възбуда

Хората, страдащи от това състояние, са в непрекъсната сексуална възбуда. Симптомите могат да бъдат различни. Жените често изпитват физически признаци на възбуда, включителнохиперемия в областта на гениталите, при липсата на мисъл за секс. Възможно е гениталите да бъдат толкова чувствителни, че самият допир с определени тъкани да доведе до възбуда. 

Засегнатите от постоянна генитална възбуда понякога се случва да имат спонтанни оргазми, които могат да достигнат до дузина на ден. Някои засегнати се самостимулират, за да се облекчат, но понякога възбудата може да се завърне след часове, минути или дори секунди и да трае дни, седмици или месеци.

Някои от потърпевшите обясняват, че са имали такива оргазми още от детството си, докато при други те започват по време на бременността или менопаузата. Важно е засегнатите да не отлагат посещението при лекар, поради чувство на срам, а да потърсят помощ. 

2. Хиперсексуалност

Състоянието се характеризира с необикновено силно сексуално желание. Хората с тази диагноза са обсебени от мисълта за секс до степен, която засяга начина им на живот. 

Засегнатите са склонни да практикуват небезопасен секс с множество непознати – поведение, което крие опасност от предаване на различни инфекции. Голяма част от потърпевшите не приемат състоянието като проблем и не се обръщат за съвет към специалисти.

Хиперсексуалността може да се прояви при хора, страдащи от различни заболявания, като болест на Алцхаймер или след някои травми на мозъка. Възможно е да се „отключи“ вследствие на употреба на някои медикаменти, като лекарствата, предписвани за лечение на болестта на Паркинсон например.

За останалите прочетете на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
8
 
35
 
! Отговори
До 1 преди 10 години
Трябва и да го движиш отвреме навреме
1
8
 
36
 
! Отговори
пръст в дупето преди 10 години
Аз обичам все да ми е вътре. ТОва болестно състояние ли е?