Два вида рак при мъжете – пренебрегваните симптоми

Кои са признаците?
3 окт 2013 14:09,
0
Два вида рак при мъжете – пренебрегваните симптоми
Източник: Reuters
За мъжа е неестествено да мисли, че може да бъде засегнат от рак на гърдата – болест, която се счита за типично заболяване при нежния пол. 
 
Уви, това не е единственото състояние, за което повечето мъже нехаят, но е напълно сериозно - всяка година се регистрират стотици нови случаи на този рак при представителите на силния пол само в Европа! За България има 53 новорегистрирани случая само през 2010 г. според най-новото издания на Националния раков регистър.
 
Възникването на всякакъв вид образувания в гръдните тъкани при мъжете, както и при жените, трябва да бъдат проверявани от лекар. Бучки, възли или други осезаеми при опипване маси са най-явният белег, по който се разпознава подобно състояние, но може да има и други симптоми: сбръчкване на кожата, лекоприбиране на едно от двете или и на двете зърна, зачервяване и лющене на кожата по гърдите, както и отделянето на секрет от зърната, болка. 
 
Рискът от заболяване е многократно увеличен, ако в семейството има заболял от рак на гърдата, а ако няма – всеки член на семейството, независимо от пола трябва да се прегледа, поради високата вероятност отсемейна обремененост.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари