Какви ползи ни носи скачането на въже?

И можем ли по този начин да стопим излишните килограми?
9 ное 2013 19:29,
2
Какви ползи ни носи скачането на въже?
Източник: Reuters

Редовните тренировки с въже подсилват сърдечносъдовата система и изгарят калории със завидна бързина.

Според изследване публикувано в журнала PLOS ONE, 10 минути скачане на въже изгарят количество калории, сравнимо с изразходените при 30 минути джогинг.

Скачането на въже е отлична кардио тренировка за отслабване и координация. За 30 минути скачане на въже, тежащите около 70 кг ще загубят средно 600 ккал, докато тежащите около 100 кг ще изразходят над 800 ккал. 

Ползите за сърдечносъдовата система и за здравето като цяло – контрол над кръвното налягане, повишена издръжливост, подобрена координация на крайниците и повече енергия стават осезаеми само след 2-3 седмици редовни тренировки с около 150 минути скачане на въже седмично. Това време може да се раздели на 30 минути дневно, 5 дни в седмицата.

Ако 30 минути дневно са твърде много, времетраенето на тренировката може да се понижи за сметка на интензитета. Със сесии от 15 минути на ден се постига същият ефект като 30-минутните, ако се тренира на интервален принцип. 

 

Целия материал може да намерите на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Haiko преди 10 години
Гошо *** не може никъде да се подвизава освен във Коментарите към статиите.Един неуспял писател става Критик.Мисля че е време да станеш от леглото и да се раздвижиш защото мисълта ти Буксува и между точките се получава един голям прозорец от време в което няма Концентрация за това какво се случва там горе в Камбанарията.Предполагам че и неделното къпане си пропуснал нищо твоите приятели няма да ти кажат че смърдиш.Просто като им лъхнеш на старо и ще Избягат.Айде и със здраве Гоше Вмирисано.
2
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
гошо *** пишман стана вече с тия многоточия на всяка втора дума и във всеки коментарпо-бетер си от сиднито австралията
1
2
 
6
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 10 години
Само дето на...въже не съм...скачал.Ще го...направя,защото никога не е...късно да се вдетиниш.Може и да...отслабна,но по...скоро ще ме заболят краката и за това ще...скачам седнал,защото не мога...легнал.