Консервирани гъби – за да си набавим желязо през зимата

Добър начин да разнообразим зимното меню
Обновена: 4 дек 2013 16:17 | 4 дек 2013 16:17,
0
Консервирани гъби – за да си набавим желязо през зимата
Източник: Reuters

Консервираните продукти по правило са по-бедни на питателни вещества от пресните, а множеството техники за консервиране понижават в различна степен количествата на съдържащите се в тях витамини и минерали. 

Въпреки това, консервираните гъби са добър начин да се подсили и разнообрази зимното меню, консумирани с мярка: 2-3 пъти месечно. Важен е изборът на безсолни или нискосолни продукти, понеже стандартната консерва може да съдържа до 54% от препоръчителните дневни количества натрий. 

Подобна концентрация на елемента в един продукт трябва да се избягва от всички, но най-вече от страдащите от хипертония и сърдечносъдови заболявания. 

От консервираните без сол гъби могат да се извлекат най-големи диетични ползи, започващи с изобилието им на мед. Благородният метал подкрепя и повишава абсорбцията на желязо от организма, подрегулира енергийния метаболизъм и спомага за производството на колаген и червени кръвни клетки. 

Останалата част от материала може да намерите на Puls.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари