Най-важното, което трябва да знаем срещу грипа

Как да помогнем на организма си
14 яну 2014 15:43, Румяна Тасева
2
Най-важното, което трябва да знаем срещу грипа
Източник: Reuters

В САЩ алармират за настъпването на активния грипен сезон в някои от щатите много по-рано от очакваното от експертите им. В България все още липсват данни за настъпване на грипна вълна, въпреки това напомняме за някои съвети при заболяване от остри респираторни вирусни инфекции и грип, които действително „работят“ и са от полза...

Много е важно при заболяване да си останете вкъщи. Така имунната система ще се справи по-лесно с вируса и организмът ще се възстанови по-бързо, освен че ще предотвратите предаването на инфекцията на колегите си.

Избягвайте близки контакти с болни хора, това е най-сигурният начин да избегнете срещата с вируса.

Когато кихате или кашляте е важно да го правите в салфетка, кърпичка или в ръкава си, при сгънат лакът, а не в дланта си, както са ни учили в детството, тъй като предаването на вирусите се осъществява много по-често от кожата след допир на контактни повърхности. Трябва да сменяте салфетката или кърпичката няколко пъти на ден. Иначе, при кихане и кашляне вирусите се изхвърлят напред на разстояние един човешки бой...

Мийте ръцете си често със сапун и вода, особено след кихане и кашляне. Друг удачен вариант е да използвате влажни кърпички със съдържание на алкохол.

Избягвайте да докосвате очите, носа и устата си с пръсти, освен непосредствено след внимателно измиване с вода и сапун. Вирусите най-често навлизат в организма ни чрез лигавиците на очите и носа ни.

Продължението на статията може да намерите на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: грипнастинкапростуда
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
4
 
! Отговори
обаче.. преди 10 години
Тази статия за поведение при грип е чудесна и общо образувателна и само полезна !!!Поздравление за админа и авторите на статията!!
1
2
 
3
 
! Отговори
защо??? преди 10 години
Имаше постната актуална тема и беше снета на 9 коментар?!?! За интернет самолечението!!!Този пълен абсурд!!Ето и сега .......съвети за грипа......Медицината е сложна наука....би трябвало в интерес на здравето на нацията да се забрани със закон самолечението или както е в някои отговорни към здравето на народа си държави да не се допуска достъп до лекарства без преглед на медицински компетентно лица!!!