След операция на гръбнака – възстановяваме се за 3 дни

При иновативен метод за стабилизация на гръбначния стълб
Обновена: 27 яну 2014 16:55 | 27 яну 2014 14:43, Румяна Тасева
0
След операция на гръбнака – възстановяваме се за 3 дни
Източник: Reuters

Нов неинвазивен метод за стабилизация на гръбначния стълб представиха на семинар специалисти от Клиниката по неврохирургия на УМБАЛСМ „Пирогов“ и Клиниката по неврохирургия към МБАЛ „Св. Иван Рилски“ пред 80 наши и чужди неврохирурзи.

Предимствата при този метод на лечение е, че той е по-щадящ, има малка кръвозагуба, болката след интервенцията е по-слаба и пациентите се възстановяват по-бързо, сподели на семинара доц. д-р Николай Габровски, началник на Клиниката по неврохирургия в спешната ни болница. „В повечето случаи, пациентите могат да се върнат към нормалния си начин на живот до 2-3 дни след манипулацията”, допълни той.

Процедурата е показана при всички известни заболявания на гръбнака – от травми и тумори до дегенеративни изменения, вследствие на остаряването, като шипове, дискови хернии и др. В България се прилага от около шест месеца, като вече 50 души с различни проблеми на гръбнака са били успешно оперирани. 

“Същността на метода е, че се запазват структурите на гръбначния стълб, които отговарят за стабилността му и не се нарушават мускулните и съединителни тъкани“ поясни доц. д-р Габровски.

Останалата част на материала може да прочетете на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари