Старчески петна - не излагайте кожата си на слънце без защита

Ако желаете да я съхраните за по-дълго млада и с равен тен
20 фев 2014 09:29,
0
Старчески петна - не излагайте кожата си на слънце без защита
Източник: Reuters

Старческите петна започват да се появяват, след като навършим 40 години. Понякога ги наричат чернодробни петна, което може да доведе до объркване, тъй като те нямат нищо общо с черния дроб. Излагането на слънце е основната причина за тяхната поява. Те представляват тъмни петна, които се появяват вследствие на остаряване или прекомерно излагане на слънце.
 
Срещат се най-често по лицето и ръцете. Ако се предпазваме от слънчевите лъчи, може да предотвратим тяхната поява. В противен случай те могат да се развият дори в по-ранна възраст.
 
При всички случаи те са безболезнени и безобидни. 
 
Старческите петна засягат само най-горния слой на кожата, така че има някои варианти за тяхното третиране. Те варират от замразяване на външния слой на кожата до „влизането“ под него с лазер.
 
Преди да се премине към каквото и да е третиране на старческите петна, е необходима консултация с дерматолог.
 
Една от най-разпространените процедури срещу тези пигментни петна е химическият пилинг, при който се използва киселина, която отстранява най-горния слой на кожата. Може да са необходими няколко процедури, преди петната да изчезнат напълно.
 
Друг метод е дермабразиото. При него най-горният слой на кожата се отстранява с бързо въртящата се четка. Страничните ефекти и при двата метода са свързани със зачервяване и неравности по кожата.
 
Друга процедура е покриването на кожата с течен азот и замразяване. Има и лазерни процедури, които помагат срещу петната.

Още полезни съвети за кожата можете да прочетете в Puls.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари