Гледането на телевизия при децата може да доведе до затлъстяване

Висенето пред екрана води до емоционални и семейни проблеми
18 мар 2014 14:56,
0
Гледането на телевизия при децата може да доведе до затлъстяване
Снимка: Getty images/guliver photos

Децата, които прекарват повече време пред телевизора, монитора или играят повече електронни игри, имат повече проблеми в семейството и вероятността да затлъстеят е по-голяма.

Две нови изследвания, представени в британския сайт„Дейли мейл“, показват връзката между все по-честото използване на лаптопи и таблети от деца и случаите на емоционални и здравни проблеми сред подрастващите.

При всеки четири часа пред екрана вероятността от проблеми в семейството се увеличава, алармират австралийски учени. Американско изследване пък показва, че деца, чиито майки не успяват да наложат ограничения за гледането на телевизия, са застрашени от затлъстяване.

Изследването сочи, че децата, на които е наложен лимит за времето пред телевизора, са по-малко затлъстели от тези, които нямат ограничение.

Тези тревожни констатации провокират дебата за това колко най-много време могат да прекарват децата пред телевизора. В САЩ това време е 2 часа, като се препоръчва програмите, които се гледат, да бъдат образователни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари