Двойната мастектомия се превръща в "мода"

Този вид профилактика доби популярност покрай Анджелина Джоли
26 май 2014 15:18,
23
Двойната мастектомия се превръща в "мода"
Снимка: Reuters

Поради страха си от рак на гърдата все повече жени по целия свят предприемат решителната профилактична мярка към двойната мастектомия – операция за премахване на гърдите, сочи проучване на Мичиганския университет.

 Изследователите установили, че малко по малко този вид превенция от коварното заболяване се превръща в „мода“. Интервенцията станала особено популярна, след като миналата година популярната актриса Анджелина Джоли се подложи на мастектомия.
 
Такава операция могат да изберат жените, които имат висок генетичен или фамилен риск от рак на гърдата. Така вероятността за поява на заболяването би могла да се намали с до 90%.
 
Интервенцията има обща продължителност 2-3 часа. В зависимост от вида на мастектомията, след кожния разрез последователно се отделят тъканите на гърдата от кожата и подлежащата гръдна мускулатура, осъществява се евентуална лимфна дисекция с отстраняване на подмишнични лимфни възли и накрая се затваря послойно раната.
 
Поставят се дренажи, чиято цел е да извеждат кръвни и други материи от оперативната област.
 
Специалистите предупреждават, че е възможно впоследствие да се появат някои нежелани ефекти като болка и повишена чувствителност в оперативната област, в резултат от прерязването на нервни влакна в хода на хирургичната интервенция.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Супер,но все едно.И още един път да си отреже циците пак няма да избяга от това от което се опитва.Времето лети..Все пак ще има време да осинови малко *** и азиатци.
18
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Philipp Rösler, който от 2011 година заема различни министерски постове в Германия, е осиновен от германци, виетнамец на когото не се знаело датата на раждане. Знаело се само, че като порастне ще работи министър. Стив Джобс също бил осиновен, както и Хачо Бояджиев. И изказването на Анджелина Джоли трябва да се разбира не като пожелание, а като отдавна прието решение от онези, които на нея и на Brad Pitt, са им възложили да осиновяват децата.
17
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Angelina Jolie в интервю пред британския вестник "The Sun" споделя за шестте си деца, от които три осиновени: "Аз опитвам, да ги заинтригувам към политика.Вместо да стават актьори, могат да заематвисоки политически постове." Анджелина Джоли
16
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
а познайте в турция какво е модерно
15
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ТОДОР ХРИСТОВyoutube/watch?feature=player_detailpage&v=bL1Xt3T9ZnY#t=7
14
1
 
8
 
! Отговори
РР преди 9 години
Това с фамилната обремененост ми се струва, че е голяма глупост. Ако организма е склонен да образува ракови клетки сигурно ще си намери друго място. Като си махнат гърдите може да ги образува в черния дроб, стомаха, мозъка... Тези дето имат случаи на тумор в мозъка няма как да си го махнат предполагам. Просто трябва да се спазва необходимата хигиена на на хранене и на живот изобщо. Хирургичната интервенция може да е само временно решение и нищо повече.
13
0
 
5
 
! Отговори
Stamat преди 9 години
Maiko mila! :-(
12
1
 
5
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 9 години
До ohh ВИЖ СЪОТНОШЕНИЕТО НА ГЕНЕТИЧНАТА ОБРЕМЕНЕНОСТ/НАСЛЕДСТВЕНОСТА И САМОУБИЙСТВАТА НА ПРАКТИКА СЪС АЛУМИНИЯ ВЪВ ДЕЗОДОРАНТИТЕ И ЩЕ ПОГОВОРИМ ПАК!
11
5
 
5
 
! Отговори
ohh преди 9 години
те му говорят генетична обремененост... оно си рупа... дездоранти...
10
0
 
7
 
! Отговори
Наблюдател преди 9 години
Много прилича на двойна глупост
9
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тази жена е ***, а след тази операция само след - години ще заприлича на дърта вещица, защото си е нарушила безвъзвратно женския хормонален баланс.
8
1
 
9
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 9 години
МОЖЕ НЯКОЙ ДА МИ СЛОЖИ И МИЛИОН МИНУСА НО НАПИСАНОТО ОТ МЕН ГО ИМА ВЪВ ЕДИН ОТ БРОЕВЕТЕ НА ,,ВСЕЛЕНА,НАУКА И ТЕХНИКА'' ОТ 2000 ИЛИ 2001 ГОДИНА ТЪЙ ЧЕ МИНУСИТЕ НЯМАТ НИКАКВО ЗНАЧЕНИЕ.РЕАЛНОСТА Е ВАЖНА А АЗ ПРОСТО ПИША ДОКАЗАНИ ФАКТИ!
7
1
 
15
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 9 години
ТАКА ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ КОНСПИРАЦИЯТА РАБОТИ СЪС ПЪЛНА ПАРА ВЪВ ПОЛЗА НА СЪДЪРЖАЩИТЕ АЛУМИНИЙ ДЕЗОДОРАНТНИ КОНЦЕРНИ.ВМЕСТО ДА СПАСЯВАТ ХОРАТА В ЕВЕЖЕСТВОТО ВИ.ЖЕНИТЕ МЕДИИТЕ ОТНОВО СА НА СТРАНАТА НА НЕГОВО ВЕЛИЧЕСТВО $! ГНУСНА ,ЖАЛКА И ДОЛНА ИСТОРИЯ. ЖЕНИ, ТЪРСЕТЕ ДРУГИ КОМПОНЕНТИ ЗА ЛИЧНАТА СИ ХИГИЕНА НО НИКОГА ДЕЗОДОРАНТИ. ,,ЗАГОВОРА НА МЪЛЧАНИЕТО ДЕЙСТВА СЪС ПЪЛНА СИЛА''- НЕ СЕ ПОДДАВАЙТЕ НА МЕДИЙНИ ТРИКОВЕ И РЕКЛАМИ КОИТО СЕ ВЪЗПОЛЗВАТ ОТ НЕВЕЖЕСТВОТО ВИ И ВИ УБИВАТ НАЙ-ХЛАДНОКРЪВНО. И ЧЕТЕТЕ!
6
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименЗапочвам да мисля, че не само в България лекарите се чудят как да изплашат пациента с безумни и несъществуващи рискове и да го накарат да си прави ненужни операции. Не можеш да се предпазиш от рак като си махнеш гърдите, тогава риска се увеличава за други органи, най-често за яйчниците, където пък много по-трудно се диагностицира. И ако бучката в гърдата се напипва, рака на яйчник може да се открие в много по-късен стадий, защото се открива само с ехографско изследване.
5
3
 
15
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 9 години
ВМЕСТО ДА ПЪЛНЯТ НА КАСАПИТЕ ХИРУРЗИ ГУШИТЕ НЕ Е ЛИ ПО-ДОБРЕ ДА ПОПУЛИЗИРАТ ЕДНО ЗАБРАВЕНО И БРАДЯСАЛО ВЕЧЕ ОТКРИТИЕ ОТПРЕДИ 20 ГОДИНИ-1994 ГОДИНА ОТ СЪВМЕСТЕН ЕКИП УЧЕНИ ОТ ВЕЛИКОБРИТАНИЯ,ФРАНЦИЯ,ГЕРМАНИЯ И ШВЕЙЦАРИЯ А ИМЕННО ЧЕ ХОРАТА И ОСОБЕНО ЖЕНИТЕ СА ЗАПЛАШЕНИ ОТ ТОЗИ ВИД РАК НА ГЪРДАТА МНОГОКРАТНО ПОВЕЧЕ КОГАТО СЕ ПРЪСКАТ ПОДМИШНИЦИТЕ СЪС ТЕЗИ ДЕЗОДОРАНТИ КОИТО ВСЪЩНОСТ И СЪДЪРЖАТ ТЕЗИ КАНЦЕРОГЕНИ.ЖАЛКО ЗА ХОРАТА КОИТО В СТРЕМЕЖА СИ ДА СЕ ХАРЕСАТ НА ОКОЛНИТЕ НА ПРАКТИКА СЕ САМОУНИЩОЖАВАТ.
4
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тая луда жена - модел за подражание... Не бива да се махат млечните жлези, това предизвиква дисбаланс в женските хормони, там беше пролактина, ако не се лъжа...
3
3
 
12
 
! Отговори
Гражданин преди 9 години
Не препоръчвам на нито една жена да прави операции. Всяка операция довежда до унищожаване на човешкия индивид. Това го признават и много лекари. Да се търсят другите методи за лечение.
2
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това не се прави, защото е "мода", а при доказан съществен риск от раково заболяване!
1
8
 
11
 
! Отговори
Бранджелина, преди 9 години
Поклони се на Станишев II *** и неговата *** Орешарски I Подмолни