Храни, които предизвикват възпаления

Срд тях са млякото и захарта
1 дек 2014 16:40,
0
Храни, които предизвикват възпаления
Източник: Reuters, архив

Днес има много продукти, които масово се считат за храна, но всъщност не са. Те са преработени, рафинирани, подсладени, осолени или променени по някакъв начин. Всяка храна, която има търговска марка, вече не е истинска храна, защото съставките в нея са преработени, за да може тя да „живее“ по-дълго на рафта в магазина.

Това автоматично означава, че повечето от полезните съставки, които имат противовъзпалителни свойства, са загубени, а на тяхно място са се „настанили“ солта, захарта и вредните мазнини.

По-конкретно, кои храни могат да доведат до възпаления?

Млечни продукти

Противно на общоприетото схващане и рекламните кампании, здравината на костите не е следствие от консумацията на мляко и други млечни продукти, а от растителните храни.

Всъщност, млечните продукти са причина за възпаленията при много хора. А колкото по-обработени са те, толкова повече полезните им вещества се загубват, а възпалителните им свойства се увеличават.

Захар

Захарната индустрия се опитва да продаде на хората факта, че захарта е естествен продукт, защото идва от захарната тръстика. Не се споменава обаче, че при процеса на рафиниране, се премахват всички клетки от растението.

За съжаление, изкуствените подсладители имат много недостатъци. Смята се, че причиняват редица заболявания, заподозрени са и за повишаване на теглото.

Рафинирани зърна

Те трябва да се избягват, заедно с обогатените и подсладени зърна. Експертите препоръчват консумацията на макаронени изделия да се намали до веднъж седмично и да се избягват рафинираните зърна в белия хляб, зърнените храни и пицата.

Повече полезна здравна информация може да намерите на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари