Безопасни ли са електронните цигари през бременността?

И предпазват ли наистина белия дроб
15 апр 2015 17:22,
3
Безопасни ли са електронните цигари през бременността?
Източник: Reuters, архив

Докато заинтересованите фирми-производители гарантират безопасността на електронните цигари и приканват потребителите да се откажат от обикновения тютюн, учените намират все повече доказателства за вредите от тези устройства.

За отрицателно време„загрижеността“ за здравето превърна електронните цигари в хит заради схващането, че те предпазват дробовете, а и заради комфорта да се пуши дори и на закрито.

От уж щадящите здравето се възползваха и много бременни жени, смятайки, че пушенето няма да навреди на растящия плод. Но какво смятат учените?

Електронната цигара всъщност представлява пластмасова тръбичка, чиято форма, големина и цвят наподобяват обикновената цигара. Вътре, под пластмасовия корпус, обаче няма тютюн, а има изпарител, който отделя пара, примесена с никотин и аромати.

Начинът, по който функционира електронната цигара е сходен с този, по който работят инхалаторите за страдащите от астма. Задейства се с помощта на литиева батерия.

За да се създаде още по-реалистично усещане, на върха на цигарата е поставен диод, наподобяващ пламъче, който свети при всяко дръпване. Почитателите на електронните цигари подкрепят ползата от тези приспособления с факта, че при пушенето без дим липсват стотиците вредни субстанции, които се отделят при изгарянето на тютюна.

Повече за електронните цигари и бременността може да прочетете на Puls.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
2
 
! Отговори
# преди 9 години
ясно, платена статия..........
2
1
 
2
 
! Отговори
Flex преди 9 години
Дам, нищо не казва. Аз пуша електронни без никотин - просто ми харесва самото действие и ароматизираната и сладка пара. Обаче се притеснявам какво има вътре, внесох си уж тествани и гарантирани течности от щатско, преди това от англия, ама знае ли човек... трябва да има регулация, не да ги забраняват, а да ги стегнат
1
1
 
8
 
! Отговори
Az преди 9 години
Статия, която всъщност не казва НИЩО.