При контактни лещи – как да се поставя гримът

И как да го отстраняваме
1 май 2015 21:46,
1
При контактни лещи – как да се поставя гримът
Източник: Reuters, архив

Тези, които носят контактни лещи, вероятно в някакъв момент са изпитвали сърбеж или зачервяване на очите, вследствие полагането на грим. Това неудобство може да се избегне с помощта на няколко промени в режима по разкрасяване. Ето какво съветват офталмолозите:

Първо, винаги трябва да се поставят контактните лещи. Ако най-напред се сложи гримът, без значение дали са сенки за очи или спирала, е много вероятно частици от него вече да са полепнали върху слъзния филм на окото. Това може не само да предизвика раздразнение, заради поставянето на лещите върху замърсена повърхност, но и може да повиши риска от очна инфекция. 

Подборът на правилните продукти също е от голямо значение. Пресованите сенките за очи са подходящ избор, тъй като вероятността да попаднат в окото е малка. Ако се използват непресовани, вниманието при поставянето трябва да е повишено. Препоръчително е четката да се навлажни преди употреба.

Когато става дума за очна линия, експертите обясняват, че течните козметични продукти са по-безопасен вариант, в сравнение с моливите. Това е валидно и за хората, които не носят контактни лещи. Обяснението е, че моливите могат да увредят клепача.

Вниманието трябва да е повишено и при нанасянето на очна линия, поради риска от одраскване на окото или контактните лещи. По време на скорошно проучване учени установиха, че поставянето на очната линия от вътрешната страна на клепача може да доведе до по-голям частици, попаднали в окото, с около 15 – 30%. 

Контактните лещи трябва да се премахнат, преди да се пристъпи към отстраняването на грима. При почистването му обикновено се използва някакъв разтвор, а когато лещите не са свалени, ще се замърсят с различни химикали. Когато те първо се премахнат, гримът може да се отстрани без риск от надраскването или замърсяването на лещата.

Още полезна информация четете в рубриката „По-красиви днес“ на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари