Любов и секс – понякога влияят по странен начин

Вижте какво се случва с костите на мъжа
21 юни 2015 22:40,
5
Любов и секс – понякога влияят по странен начин
Източник: Reuters, архив

1. Сексът е активност, която включва отделяне на различни течности и миризми, но в разгара на страстта никоя от тях няма особено значение за партньорите. Според изследователи от университета в Грьонинген в Холандия, причината се дължи на сексуалната възбуда, която надделява над чувството за погнуса. 

В рамките на проучването жените гледат еротичен филм, спортно видео или „неутрално“ видео, в което се показва влак. След това участничките трябва да извършат серия неприятни действия, като например да пият от чаша, в която има муха, и др. 

Оказва се, че тези, които са гледали еротичните филми, са погнусени в по-малка степен и успяват да завършат докрай повече от неприятните дейности. Предишни проучвания установяват, че възбудата влияе по подобен начин и на мъжете. 

2. Когато сме в плен на любовта, мисълта за любимия не напуска съзнанието. Има си причина за това, която е видима и при сканиране с ядрено-магнитен резонанс. По време на изследването се вижда ясно как, вследствие на влюбването, с бърза скорост се изпраща кръв към областите в мозъка, които отговарят за удоволствието. Същите са отговорни и за обсесивно-компулсивното поведение. 

Влюбването понижава и нивата на серотонин, което също е типично за страдащите от психичното състояние. Според специалисти това може да обясни защо в началото на любовната връзка хората са по-малко склонни да се концентрират върху всичко, което не е свързано с любимия.

Друго типично поведение на влюбения е идеализиране на желания човек, както и склонността да се „затварят очите“ за грешките, които той допуска. 

3. Според проучване на изследователи от Университета в Калифорния, Лос Анджелис, бракът укрепва скелета на мъжете, особено ако те се оженят след 25-годишна възраст. 

Учените не са наясно на какво точно се дължи благоприятният ефект, но посочват, че не за първи път бракът се свързва с подобряване на здравословното състояние. Според други проучвания венчаните хора живеят по-дълго, шансът да преборят рак е по-голям, а рискът да развият сърдечносъдово заболяване – по-малък.

Повече за секс и здраве може да научите в здравно-медицинския сайт Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
3
 
! Отговори
Нане Вутев преди 8 години
Ба - она мойта Пена кат са нагъзочи и кат ми замириши кога не сей подмивала ич ни ми става ни шпека ни нищо!
2
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Паххахах на 96 и девствен? Че той защо въобще е живял?
1
2
 
1
 
! Отговори
bolbov преди 8 години
Наскоро на 96 г.почина наш съсед.Беше заклет ерген и чистосърдечно казваше че не познава секса.