Кои са тайните на успешното кърмене?

И признаците, че бебето не получава достатъчно мляко
7 авг 2015 22:08, Румяна Тасева
6
Кои са тайните на успешното кърмене?
Ройтерс, архив

Знаем, че майчината кърма е незаменим, съвършен източник на хранителни вещества и антитела, от които бебето се нуждае. Но почти всяка майка се сблъсква с различни физически и психологически трудности в началото, които трябва да преодолее, за да кърми успешно.

Болката. Неприятното усещане или болка е сигнал за наличието на проблем. Тъй като в първите седмици след раждането притокът на кърма все още не е регулиран, това може да доведе до силен дискомфорт от натежалите, твърди, болезнени на допир гърди.

Какво помага? Препоръчва се преди кърмене да се сложат за кратко приятно топли компреси върху гърдите, което ще улесни „слизането” на кърмата и засукването от новороденото. Преди самото хранене можете да изцедите малко мляко, така ще улесните допълнително кърмачето. Наблюдавайте дали бебето поема правилно зърното – устата му трябва да е широко отворена и да обхваща по-голямата част от ареолата, като брадичката се опира до гърдата, а носът е свободен. При неправилна техника на сукане бебето притиска зърното и усещате болка, а може да последва и разраняването му.

Тайните на успешното кърмене ще научите от Рuls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Успешно"? Това звучи като някаква тайна международна мисия.
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За тва си требе яка ц*ц* дет се вика!
2
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Важното е, да не кърмите в някой кенефски мол. Пълно е с необразовани палячовци правещи се на охранители, които ще ви попречат.
1
3
 
10
 
! Отговори
Хъммм преди 8 години
ааа то чалъми си имало пък аз си мислех , че се изпляскваш в някой магазин , вадиш цица и готово