Профилактика за имунитет преди детската градина

Как да се погрижим за детето си?
17 авг 2015 18:23, Румяна Тасева
1
Профилактика за имунитет преди детската градина
Снимка: Reuters, архив

Дори детето да не боледува често, е важно да подготвим организма му месец преди тръгване на ясла или детска градина. Това важи както за малчуганите, които посещават детско заведение за първи път, така и за тези, които са направили пауза през лятото.

Тръгването на ясла или градина е съпроводено със силен стрес за детето, който се отразява и като спад на имунитета. Какво можете да направите, за да улесните прехода и да предпазите малкото от често боледуване през есенно-зимния период?

Подгответе детето психически. Помогнете му по позитивен начин да приеме мисълта за тази голяма промяна. Покажете му новата среда, разкажете му как ще преминава денят му в градината, какви ще са новите му занимания. Своевременно променете дневния му режим (особено часовете за лягане и ставане), така че да не се стига до силни сътресения. Самите родители също трябва да запазят спокойствие, особено майките, които тежко преживяват раздялата. Малките деца са много интуитивни и усещат това, което допълнително засилва страховете им.

Помощ за имунитета

Имунитетът в детската възраст от 1 до 7 г. е незрял, поради което децата, тръгвайки на детска ясла или градина, често боледуват. По-голяма част от инфекциите се причиняват от вируси, затова неуместната употреба на антибиотици може допълнително да понижи имунния отговор. Разбира се, ако заболяването е с бактериална генеза, след консултация с лекар се назначават подходящи антибиотици, по направената антибиограма.

Как да подготвим детето за тръгване на детска градина вижте на Рuls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
истини преди 8 години
При децата в ранна детска възраст имунитета е във физиологичен дефицит. Полезни са единствено и само физиологичните процедури- закаляване със слънце/умерено/ ,въздух и вода!!!Всяка намеса, некомпетентна ,може след време да се окаже груба грешка!!!Няма нищо фатално в краткотайрните преболедувания .Повечетго са самоограничаващи се и с адекватна диета и режим се успокояват , разбира се , преглед от лекар е ,за да се избегнат неясноти!