С пръстов отпечатък в болницата - от януари

Масово лекуваме пикочно-половата система, разкри Москов
6 окт 2015 09:34,
50
С пръстов отпечатък в болницата - от януари
Снимка: Булфото, ахрив

До края на януари в болниците и аптеките ще бъде въведен персонален пръстов идентификатор.

Всеки здравноосигурен пациент ще има такъв и само така ще може да докаже своето присъствие в болницата. Това обяви здравният министър Петър Москов в ефира на Нова телевизия.
 
Москов обясни, че всеки пациент ще има свой индивидуализиран пакет за доболнична помощ, като по неговия личен здравен статус ще се преценява какво количество направления могат да му бъдат отпуснати през годината.

"За да имаме пари в нашата Здравноосигурителна каса, трябва да има приватизация. Това е една от причините болниците да са пълни с пациенти, които не са болни. Една от най-разпространените диагнози през миналата година беше "консервативно лечение на пикочно-половата система", коментира здравният министър.

По думите на Москов ще има основен пакет със заболявания, които веднага ще бъдат подпомогнати от касата. Ще има и допълнителен пакет – за болницата, която пациентът си е избрал.

Още по темата

"Ще приложим добре забравеното правило – какви са критериите да влезете в болница и какви са критериите да ви изпишат", допълни той.

"Ако вие сте късметлия и имате нужда от конкретен специалист, ще се доберете до направление. Така беше досега. От тук нататък вие ще имате своя минимален гарантиран достъп за здравноосигурителния си статус. Това са прости разчети", каза министърът.

За проблема с липсващите ваксини, Петър Москов бе категоричен, че имунизациите за новородените са изцяло осигурени.

"Що се отнася до реимунизацията на 6-годишните, тя ще бъде възстановена до края на тази година", допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
7
 
! Отговори
До boc преди 8 години
Проблема не е само в цената на самите устройства за разчитане на биометрични данни, защото те са само някаква блудкава периферия от цялата система, която ще излезе много по-скъпо и солено. Това са сървъри, поддръжка, софтуеъра за управление, складове и т.н. Мен повече ме притеснява момента със събиране на биометрични данни на принципа на полицията, като се надявам искрено това да вдигне нивото на разкриваемост на престъпленията, но като знам, кои са здравно осигурени в България ... едва ли ...
9
2
 
20
 
! Отговори
zdr преди 8 години
Има изпробвана система - седемцифрен код татуиран на дясната ръка/справка Германия 1939г./
8
3
 
23
 
! Отговори
Хм преди 8 години
Чета статията и се сетих как по филмите режат палци заради отпечатъка ! След януари една от най-честите кражби ще е на пръсти :) Ако приемат тая простотия минавам на природна медицина ааа.
7
2
 
16
 
! Отговори
НЗОК преди 8 години
Най - добре е с фекални проби.
6
2
 
14
 
! Отговори
ААА преди 8 години
а кръв и урина към отпечетака ще взимат ли за идентификация?
5
24
 
8
 
! Отговори
Аз преди 8 години
Много ми харесва как глупавите журналисти са се хванали за пръстовия отпечатък, а след тях стадото безмозъчни читатели блеят по темата...Вникнете в смисъла на цялото изказване на министъра, там е същественото ! Оставете пръстовия отпечатък...
4
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Москов, Москов... Ти нормален ли си? Реторичен въпрос май...
3
5
 
26
 
! Отговори
Ванката преди 8 години
Поредното недоразумение... Душа да ни е яка! Тяхната е лесна - имат си правителствена. Ние да му мислим като хукнем да си търсим пакети, пътеки и килимчета...
2
23
 
21
 
! Отговори
Фалконети преди 8 години
Браво на министъра! Това е начина да се спрат кражбите, защото всички знаем колко крадливи са българските лекари и как всяка година източват три милиарда лева а сме най-болната нация в Европа, да не казвам в света. Само драконовски мерки срещу крадливата ***. Най-накрая един умен и смел министър да видим в България.
1
9
 
26
 
! Отговори
zeus преди 8 години
Да ви таковам здравната "реформа" аз