Кои са неблагоприятните ефекти от летенето?

Рискът от развитие на меланом се повишава
14 ное 2015 21:45,
7
Кои са неблагоприятните ефекти от летенето?
Снимка: Reuters, архив

Според данните на проучвания сред хората, които летят често, като пилотите, рискът от развитие на меланом е повишен с повече от два пъти, в сравнение с тези, които не летят често. Прозорците в самолета не могат да предоставят пълна защита срещу вредните UV лъчи, които са още по-опасни нависоко.

Около една трета от вкусовите рецептори стават безчувствени по време на полет. Сухият въздух „изпарява“ носната лигавица, а мембраните се подуват вследствие на „херметизацията“. Това затруднява идентифицирането на различните вкусове на храната.
 
На големи височини кръвта абсорбира по-малко кислород, което може да причини сънливост, замаяност, умора.
 
Продължителното седене по време на полет влошава кръвообращението, което води до натрупване на кръв в долните крайници. Резултатът е втвърдяване на мускулите и повишаване на риска от образуване на кръвни съсиреци. Препоръчително да вдигаме крака, както и да се разходим, когато полетът е много дълъг.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
2
 
! Отговори
ЛЕКАРКА преди 8 години
ВНУШАВАТЕ ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ! АМИ В РЕЙСА ДО ВАРНА 5 ТТЕ ЧАСА СЕДЕНЕ НА СЕДАЛКАТА КАКВО ПРЕДИЗВИКВАТ! И ЗА КАКВИ СЪСИРЕЦИ ГОВОРИТЕ И ПЛАШИТЕ ХОРАТА С ЪС СТРАШНИ ПРОСТОТИИ!КЪДЕ УЧИХТЕ ЗА ВРЕДИТЕ ОТ ЛЕТЕНЕ ? В ЖУРНАЛИСТИЧЕСКАТА ГИЛДИЯ ЗАПЛАТИТЕ СА ВИ СЕРИОЗНИ НО МОЗЪКЪТ ВИ Е РЕДУЦИРАН!
3
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нищо му няма на ЛЕТЕНЕТО притесняваме ПАДАНЕТО
2
1
 
12
 
! Отговори
тихомир томов преди 8 години
Най - неблагоприятния ефект преди полета енякоя тарамбука да ти внася багажа в самолета ...........................................
1
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като се отлепиш от земята цаката е да я пропуснеш после - справки "Справочник на галактическият стопаджия".