Първи случай на предаване на вируса зика по полов път

Заразеният не бил пътувал в чужбина, съобщиха властите в Далас
3 фев 2016 09:30, Елка Василева
9
Първи случай на предаване на вируса зика по полов път
Снимка: архив, Reuters

В Далас бе диагностициран случай на предаване на вируса зика по полов път, съобщиха местните здравни власти, цитирани от Ройтерс.

"Пациентът е бил заразен с вируса, след като е имал сексуален контакт с болен човек след завръщането му от страна, в която е разпространен вирусът", съобщиха в комюнике здравните власти в окръг Далас, цитирани от Франс прес.

Още по темата

Окръжната здравна служба уточни в Twitter, че въпросното лице не е пътувало в чужбина, а се е заразило с вируса от човек, който е бил във Венецуела.

Центровете за контрол и превенция на заболяванията потвърдиха, че има случай на заразен в Далас, но не са правили проучване по какъв начин е бил предаден вирусът.

Обикновено зика се предава при ухапване от комар, отбеляза Асошиейтед прес.

Учени изследват дали е възможно той да бъде предаван по полов път. Вирусът бе открит в семенната течност на мъж в Таити. Съобщава се и за учен от Колорадо, който се заразил с вируса в чужбина и го предал на съпругата си, когато се върнал у дома през 2008 г.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: даласвирус зика
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Явно тук има изключително прости представители на Хомо Сапиенс. Другарю 7, известно ли ти е че малария и тиф не са ВИРУСИ? Маларията се причинява от ***, а тифа от бактерии. Известно ли ти е изобщо какво представлява ВИРУС? В този смизъл другаря 1 е много прав, защото ако ВИРУС се разпространява от комар, то и в двата случая зика или спин, комарът може да го разпространи. Ама няма кой да мисли, прости люде от 6 и 7.
7
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Умнико,СПИН не може да се пренася от комари и други насекоми и това е доказано,докато зика,малария,тиф и много други може.СПИН може да хванеш и от тоалетна чиния,ако седнеш преди да е станал предишния,така,че внимавай.
6
3
 
0
 
! Отговори
До 1 преди 8 години
Толкова си т.ъ.п., че трябва спешно да се застреляш. Само като види човек колко идиотщина има в кемнтара ти и става ясно, че имаш интелигентността на умствено изостанал.
5
0
 
4
 
! Отговори
Божил преди 8 години
"Зика" закача нов тенекиен вирус на опашката на доверчивата аудитория: кой се вързал - вързал,все е файда! Тия кьорфишеци са удобно прикритие за тлъстите световни далавери,които въртят глобалистите зад гърба на човечеството.
4
0
 
5
 
! Отговори
Зиг преди 8 години
Наскоро имаше статия, че огнището на Зика е същата локация, където 2015 са пуснали някакви ГМ комари. Само мъжки екземпляри са били ГМ, като идеята била, при оплождането на женските, плодът да не оцелее и така да намалят популацията. Направили изчисление, че около 3-4% от яйцата можело и да оцелеят. Ама се оказало, че % е по-висок. И се размножават. И сега умниците не знаели какво ГМ поколението можело да натвори. И те така.
3
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не се прихваща ако го вкарваш сгънат на две!
2
0
 
12
 
! Отговори
Зиго преди 8 години
Нов спин нещо, а или...?!
1
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хайде сега учените, журналистите и политическите лица да обяснят лъжите си, че СПИН не може да се предава от комар. Излиза че вирусът ЗИКА може, а СПИН не може. Изобщо нали вирусите не можеха да се предават от насекоми? Съвсем се оплетоха в измишльотини.