Бабини лекове при болни уши

Пресните листа от мента също могат да облекчат болките в ушите
16 фев 2016 09:30, Михаела Лазарова
6
Бабини лекове при болни уши
Снимка: photl

Болките в ушите са често срещани в студените месеци, когато обикновено боледуваме и по-често. За тях почти никога не разполагаме с лек, а неразположението се появява винаги в най-неподходящия момент. При болка в ушите трябва да се консултирате с лекар, за да се намали рискът от усложнения. Въпреки това е добре да знаете няколко бабини лека, които могат да намалят неразположението ви.

Джинджифил

Джинджифилът е естествено болкоуспокояващо и има невероятни противовъзпалителни свойства, които помагат за спиране и облекчаване на инфекцията на ушите. Вземете малко парче от подправката, обелете го и го поставете в ухото (внимавайте да не попадне дълбоко в ушния канал). След няколко минути болката и неразположението ще бъдат значително облекчени.

Зехтин

Зехтинът е от онези масла, които винаги имаме в кухнята си. Освен за овкусяване на ястия и салати, го използваме и за направата на домашни грижи за красота. Добрата новина е, че може да ви помогне и за облекчаване на ушни инфекции. На памучен тампон капнете 2-3 капки зехтин или капнете от него в ухото. Маслото не трябва да бъде студено. Само след няколко минути ще почувствате облекчение.

Повече по темата може да прочетете в  Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако сте наясно какво е възпалението ,тези рецепти при някои помагат при други вредят.Но щом сте наясно с възпалението по добре си вземете лекарствата а не бабините лекарства,защото са много по ефективни.Ако не знаете какво точно ви има отидете на лекар.
4
0
 
1
 
! Отговори
opasno! преди 8 години
Никакво самолечение и капане на масла в ушите! Дори капките, купени от аптека се слагат на памук, ане се капят директно в ухото! Да не говорим за джинджифил, чесън! В никакъв случай! Може да сложите само чист памук ВЪНШНО и ръката си, за да затоплите ухото, да не влиза студен въздух...И отидете на лекар!
3
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Внимавайте вие с болните уши! Баща ми на самолечение, мълчи си, пие илачи, и к'во - инфекцията стигна мозъчната ***, и менингит, честито, ето ти 7 венозни антибиотика и 40% шанс да умреш!За щастие беше от другите 60%, но не си играйте с инфекциите в главата!
2
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Страхотна статия. Все повече такива ще са нужни, особено след като оня психар доктор менгеле и банкянския интелигент орязаха клиничните пътеки за УНГ със седемдесет процента.
1
0
 
1
 
! Отговори
селян с коело преди 8 години
Куо речи , бабе?