Как пикантната храна влияе на организма ни?

Има както ползи, така и някои вреди. Вижте ги!
19 фев 2016 22:30, Анна Дантева
3
Как пикантната храна влияе на организма ни?
Източник: Reuters, архив

Консумацията на пикантни храни придава вкус на храната, но и се отразява на организма в различни насоки – както положителни, така и отрицателни...

1. Помага да надвием настинката

Особено полезни в тези случаи са пикантните храни, които съдържат люти чушки. Те са с богато съдържание на витамин А и C, което подпомага имунната система в борбата ѝ срещу настинката. 

Тези храни също така притежават и антибактериални свойства, които унищожават вредните микроби в червата. 

2. Ускорява метаболизма

Може да се каже, че пикантните храни са приятели на тънката талия. Причината е, че те съдържат веществото капсаицин, на което се дължи ускоряването на сърдечния ритъм и телесната температура, а вследствие на това и метаболизма. Повишаването на телесната температура може да доведе и до изпотяване.

Повече за ефектите на пикантната храна върху организма може да научите на Puls.bg


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ПОЛЗИТЕ СА МНОГО,НО НЕПРИЯТНОТО Е ЧЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПОЛИВАТЕ СЪС СТУДЕНА ВОДА КОГАТО ОТИВАТЕ ДО ТОАЛЕТНА ЧЕ ОТ ЛЮТОТО ВИЕ СИ ЗНАЕТЕ.

Как да прочистим дебелото черво?
Как да прочистим дебелото черво?

Как да прочистим дебелото черво?

5 безценни ползи от магнезия
5 безценни ползи от магнезия

5 безценни ползи от магнезия