Как да мием плодовете и зеленчуците?

За да премахнем пестицидите, с които са напръскани
30 мар 2016 10:07, Eкип на Puls.bg
10
Как да мием плодовете и зеленчуците?
Източник: Reuters, архив

Всички ние измиваме плодовете и зеленчуците, които купуваме от магазина. Това е необходимо, за да отстраним прахта, бактериите и дори пестицидите, с които са напръскани. 

Пестицидите биха могли да навредят на здравето ни в дългосрочен план, за това е необходимо да измиваме много внимателно плодовете и зеленчуците, както и да отстраняваме тези части от тях, които не изглеждат здрави. Така бихме могли да предотвратим и някои по-бързи реакции, като стомашни неразположения.

Разбира се, ако имаме възможност, винаги е по-добре да избираме органични плодове и зеленчуци и това има своето обяснение.

Пестицидите позволяват на производителите да увеличат качеството на използваемата храна от всяка култура, прибирайки реколтата. Така дори увеличават срока на годност на храните. Сериозните проблеми обаче идват, когато земеделските производители започнат да използват химикали, които подобряват продукцията, обясняват специалисти.

Повече за рисковете, които крият пестицидите, четете на Puls.bg


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Телена четка, шкурка, вода и после набивам...но задължително с кило ракия за дезинфекция!
7
0
 
3
 
! Отговори
surviver преди 5 години
Който успее да се нагоди на химията ще оцелее.Другите-пътя.Без препарати нищо не става.
6
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ОППАААААААА УЖКИМ ЯДЯХМЕ БИОЛОГИЧНИ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ,НО ПОНЕЖЕ БРАТЯТА ЕВРОПЕЙЦИ И ХАМЕРИКАНЦИ ЯДАТ ОРГАНИЧНИ И НИЕ МИНАХМЕ НА ТАКИВА.А,ВСЪЩНОСТ,И БИОЛОГИЧНИТЕ,И ОРГАНИЧНИТЕ,И И НЕБИОЛОГИЧНИ ,И НЕОРГАНИЧНИ,СА ВСЕ ЕДНИ И СЪЩИ.САМО ЦЕНАТА Е РАЗЛИЧНА.
5
0
 
14
 
! Отговори
Пишман агроном преди 5 години
наистина част от пестицидите не могат да бъдат измити, дори и с накисване. Ако са системни, а не контактни, ама влизаме много в подробност. Био, еко, много почна да се спекулира и с тая тема. Един куп пари се вземат за сертфициране, специалистите пари фалшифицират, картини, "маркови стоки" и не могат да ги хванат, та камо ли две, три емблемки био, еко ще ги спрат
4
1
 
28
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 5 години
цял екип на плюс.бг е бил необходим да напише тази важна информация, която не казва единствено как да се мият зеленчуците.
3
0
 
13
 
! Отговори
Агроном преди 5 години
Част от пестицидите не могат да бъдат измити. Когато са в норми- няма проблем.
2
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз ги пера в пералнята на програма спорт. За десет минути са готови.
1
2
 
18
 
! Отговори
Аз преди 5 години
Да се накисват във вода поне 30-40 мин. преди консумация.