По какво се различава обривът при скарлатина и при морбили

Обрив може да се получи при много инфекции и не само
17 юли 2016 18:56, Eкип на Puls.bg
1
По какво се различава обривът при скарлатина и при морбили
Източник: Reuters
Скарлатината, морбили и рубеола са само част от групата на инфекциозните заболявания, които протичат с обривен синдром. Освен инфекциозни причинители, някои токсини и медикаменти също могат да предизвикат обривни лезии по кожата, което допълнително затруднява поставянето на диагнозата.
 
1.Скарлатината е инфекциозно заболяване, причиняващо се от стрептококови бактерии и по-конкретно Streptococcus pyogenes. Клиничната картина се изразява основно с тонзилофарингит (възпаление на сливиците и лигавицата на фаринкса) и обривен синдром. Началото е внезапно, а инкубационният период е в рамките на няколко дни до седмица (средно от 2 до 4).
 
Сливиците се уголемяват, стават силно зачервени и болезнени. Регионалните лимфни възли също се увеличават и стават болезнени. Хрема се появява още в първите дни на заболяването. Характерно за обрива при скарлатина е, че се появява в края на второто денонощие от появата на началните симптоми. Появата му е съпроводена с влошаване на общото състояние на засегнатото лице.
 
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
горкото хлапе ! как няма да го налазят инфекции,като майка му го пипа с такива мръсни нокти!