Глад за соленичко, мазничко, шоколад - защо ли?

За какви промени в здравословното състояние сигнализира това
26 юли 2016 16:56, Румяна Тасева
2
 Глад за соленичко, мазничко, шоколад - защо ли?
Източник: Reuters
Изпитвали ли сте глад за определена храна в даден момент все едно сте бременна жена? Не става въпрос за ненаситност, а за състояние, при което чувствате, че ако не хапнете парченце шоколад или пакетче чипс няма да можете да дишате?
 
Всъщност, вълчият глад може да е показател и за промени в здравословното състояние, на които е добре да обърнете внимание. Тезата е на Шарън Палмър – диетолог и експерт нутриционист. Има съвсем малко научни доказателства за това, че гладът за нещо определено показва дефицит от определени вещества, защото определено не се случва да изпитваме такъв за ябълки или сирене, а за храни, богати на мазнини, въглехидрати и захар.
 
Пристъпният глад за порция пържени картофки може да показва наличието на потиснати емоционални нужди. Създавайки си удоволствие с любима храна, докарваме мозъка до отделяне на онези съединения, които облекчават стреса. В други случаи гладът за вредна храна се дължи на факта, че сме прекалили с ограниченията в храненето си и или то е станало твърде еднотипно, от което сме лишили организма си от необходимата доза основни хранителни вещества, за примера - мазнини.
 
И така, какво може да значи силната жажда, желанието за хапване на солено, мазно, шоколад или дъвчене на бучка лед...
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гз глава затрива