Онколози от Пловдив: Дискредитират ни!

"За 22,50 лв. по клинична пътека няма да осакатяваме жени"
Обновена: 4 ное 2016 20:49 | 4 ное 2016 20:18, Анисия Иванова
32
Онколози от Пловдив: Дискредитират ни!
Архив: Булфото

За 22.50 лв. по клинична пътека, давани от НЗОК, няма да осакатяваме жени. Това заявиха лекарите от Комплексния онкологичен център (КОЦ) в Пловдив, обвинени в порочни медицински практики, извършване на операции по премахване на гърди и матки, без хирургическата интервенция да е наложителна, и сгрешени диагнози.

Вчера Районна прокуратура-Пловдив се самосезира за 5 подобни случая и резултати от медицински одит на здравното министерство и започва досъдебно производство и проверка има ли причинени тежки или средни телесни повреди.

Днес лекарите от КОЦ начело с управителя д-р Красимир Вальов обявиха, че от няколко седмици срещу тях върви кампания за дискредитиране на общинското лечебно заведение. Целта била то да се закрие и останат само частни онкоболници, като работещите в КОЦ-Пловдив бъдат изкарани "касапи и убийци", съобщава "Труд".

Лекарите коментираха още, че са обект на "организирана, грозна и мощна корпоративна атака и истината скоро ще излезе наяве", но без да уточнят кой точно я е поръчал. От ръководството на онкодиспансера в Пловдив твърдят, че чакат резултатите от патохистологична експертиза от национален консултант, след като назначена от тях допълнителна проверка показала, че при лечението на три пациентки от изнесените в медиите 5 случая са спазени всички изисквания при диагностичните процеси и медицинските стандарти.

За година и половина назад няма дори едно официално оплакване на пациенти на КОЦ-Пловдив, където се лекуват 50 000 души от цялата страна и нямат нужда от излишни операции, за да оцеляват финансово, твърдят от ръководството му. Оттам обявиха, че са подали сигнал до прокуратурата, че срещу пари адвокати се обаждали на пациентки и ги карали да изнасят документи за своите лечения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
4
 
! Отговори
аз преди 7 години
До Анонимен 30------------------------------------------Е.оперира го,спаси го и баща ти е жив и здрав.И за какво недоволстваш ,бе ***! Трябваше да го остави да отиде в София и тогава щеше да платиш двойно.Лекарите безплатно няма да ви подгъзуват,колкото и да ви го втълпяват вече 70 г мръсните комунисти!
21
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бялата мафия
20
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На докторите изобщо, ама изобщо не им вярвам. Аз преживях наглостта на лекар от бургаскака болница, когато баща ми беше там за операция. Докато не си платихме, не го оперира. Започна да говори на баща ми, че ще трябва да ходи до София на операция. Баща ми така се притесни, че нямам думи. И тогава ни светна, че иска пари. Попитахме из отделението и хората ни казаха кой доктор каква тарифа има. Веднага платихе и на следващия ден беше опериран. Тези хора не са лекари, те са търгавци.
19
2
 
7
 
! Отговори
Кета преди 7 години
Не мога да разбера каква е тази злоба и негативни изказвания. Имената на споменаваните лекари не са напразни. Това са най - добрите специалисти в онкологията. Познавам всеки един от тях и ви уверявам, че им е спретнат капан. Всичко е нагласено! Не знам каква е причината, но не трябва да позволяваме да се оплюват кадърните лекари. Защо не коментират изцепките и некадърността на здравния министър, а се занимават с хора, отдали се на професията си безусловно? Дано господ да им дава здраве и сила!
18
0
 
3
 
! Отговори
да преди 7 години
Ами със сигурност знанията на виетнамците ще са на по-високо ниво от произведената "стока" от медицинските университети в България!
17
0
 
4
 
! Отговори
Коко преди 7 години
До АнонименКак са попаднали парите в бонбониерата? Ами просто- благодарния пациент пъха парите в бонбониерата, но алчника доктор ги връща в павильона, за да му се изплати сумата от 10 лв за бонбоните , а изпуска 500лв пъхнати вътре...Масово е, практика е, но един съвет, мили доктори, прежалете 10-те лв и погледнете вътре в кутията, или почерпете колегите, или санитарките. Ама 10 лв са си 10, нали? Да ви е.а и алчниците противни, хайде изчезвайте към Германия, да идват виетнамците...
16
2
 
4
 
! Отговори
реалист Спрете се!!! преди 7 години
НЯМА достатъчно персонал ,няма достатъчно контактно време да се обгрижи в чисто емоционален план всеки болен .И второ твърде нереално високи са изискванията на медии и общество /без да имат елементарна компетентност/......и личната безкритичност на обвиняващите....това са неконтролируеми фактори ,които нанасят невероятни щети ......последствията са вече видими...........
15
0
 
6
 
! Отговори
Един българин преди 7 години
Какво дискредитиране бе, братче? Ми то си пише в официалните документи!На едно място пише едно, на друго място съвсем друго. Освен документът да е фалшив но не, очевидно е истински. Това е все едно да си поръчаш в ресторанта свинска пържола с картофи а те да ти сервират конски салам с ориз!дискредитиране било...
14
1
 
4
 
! Отговори
крадливи гробари преди 7 години
шефа на болницата след скандал беше назначен от кмета на Пловдив и трябва да се отчита всеки месец на кмета
13
2
 
20
 
! Отговори
Истината преди 7 години
Вярвам на тези жени,защото съм го видял с очите си.Направиха операция на мой близък,но така го срязаха ,че да се наложи втора такава.Е да ама за втората доктора каза 3 000 лв или умира.Всеки ден ме питаше намерил ли съм парите,защото остават само няколко дни и ...край...който си плати ще живее.Какво направих ли...нямах парите,но с помоща на хора от болница,които ми казаха къде да отидем избягахме.И чудо операцията се поемала от касата.Смърт за такива лекари.
12
7
 
8
 
! Отговори
анонимна. преди 7 години
Не плюйте по държавните здравни заведения защото без тях умирате прави. Тежко Ви е , че Ви искат пари , а от частиците не роптаете. Едни и същи са .В часините те скубят като гъска , ако преминеш и през частният им кабинет.Не се поддавайте на провокаций. Някой има сметка от това и това не сте Вие пациентите, защото сте потърпевши.Не се настройвайте зле към тези лекари, които Ви лекуват. И аз съм пациентка като Вас.
11
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Загадкка.Жена отива при своя близка в болницата.Близо до входа има павилион.Купува кутия бонбони.Когата разопаковат кутията от нея изпада свитък от немалка сума пари.Въпросът е как са попаднали във бонбониерата.Истински случай.
10
2
 
9
 
! Отговори
някаква си пациентка преди 7 години
Не се налапаха тия частници!Дано се задавят.Искат целият свят да глътнат. А пропуските и шашмите от тях защо не се изнасят?!Преди години един"юнак " от частна болница плати глоба от 53.000 лв на куп за това , че направил операции без да има право на това защото не са специализирана клиника. Той си е получил неговото.Когато се правят проверки в частните клиники пликчетата с парите стоят на бюрото на директора .Всеки проверяващ си получава лептата , а и знае кога ще го проверяват .
9
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хмм, 20 лв? Нещо не ми се връзва да е така. Но дори да е и в конкретния случай лекарите да са невинни, ние си знаем, че такива неща наистина се случват постоянно.
8
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сега частните болници хвърлят огромни пари , за да дискредитират държавните болници.А в частната Софиямед, собственост та зам.министъра бият бебета
7
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В днешно време да нямаш вяра нито на лъжливи политици, нито на подкупни и зависими съд и прокуратура, нито на манипулативни медии, нито на безкрупулни доктори, на брат и сестра. Общество няма.
6
14
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 6Споко,съвсем скоро няма да има никакви лекари и ще ви лекуват ветеринарите
5
6
 
10
 
! Отговори
123 преди 7 години
До Анонимен 3Да попитам,как разбрахте,че баща Ви няма рак?!
4
14
 
6
 
! Отговори
Nona преди 7 години
медия=манипулатор....явно обаче някой има интерес от подобна манипулация и противопоставяне на пациенти срещу лекари
3
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Във варненският онко диспансер оперираха баща ми и му правиха лъчетерапия без да има рак,само за да си осигурят финансирането на отделението и болницата