Ежедневни навици, които отнемат енергията ни

Колко често казваме "да"?
15 дек 2016 22:35,
2
Ежедневни навици, които отнемат енергията ни
Източник: Reuters, архив

Ако установяваме липса на енергия и умора през деня, следва да се замислим за някои от ежедневните ни навици. Оказва се, че понякога без да подозираме, губим енергията си за ненужни дейности..

Слушаме радио на път за работа

Разбира се, че е важно да научаваме новините от деня и да бъдем информирани, а някои програми могат да бъдат доста забавни. Всичко останало може да бъде загуба на време и енергия, особено рекламите. 

Препоръчително е този навик да се промени и да "настроим" мозъка си за целенасочено слушане. Следва да подбираме такива програми, от които да научаваме нови неща, да придобиваме нови умения, да развиваме критичното мислене или да „нахраним“ въображението. 

По този начин се намаляват нивата на стреса и се повишава енергията.

Проверяваме имейла през деня

Този навик не просто отнема от времето ни, но според Harvard Business Review ни разсейва до степен, която да понижи нашето IQ с 10 пункта. Вместо постоянно да четем всичко, което получаваме на личния мейл, следва да оставим преглеждането му за вечерта. 

Казваме "да" прекалено често

Когато казваме „да“ на всичко, това коства време и изцежда енергията за неща, които не ни носят полза и ни разсейват от онова, което в действителност е важно за личното ни развитие.

За да се избавим от този навик, следва да преценяваме по-внимателно на какво казваме „да“ и да практикуваме по-често да казваме „не“. 

Намираме оправдания да не спим

Ако се опитваме вечер да наваксаме с работа времето, което сме загубили през деня, това следва да спре. Този навик е разрушителен за мозъка. Хроничното недоспиване може да намали когнитивните способности и да окаже негативно влияние върху концентрацията. Резултатът от това е допускане на повече грешки при шофиране и в работния процес.

Още любопитна и полезна информация може да научите в рубриката "Любопитно" на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
13
 
! Отговори
всезнайко преди 7 години
Взели от тук от там някакви тъпотии и скалъпили статия. Ето кой ни губи времето и енергията, не радиото в колата.
1
1
 
10
 
! Отговори
Куха лейка преди 7 години
Нищо по въпроса с енергийните вампири... Как да се пазим от тях???