Как да се храним при стомашни проблеми?

Важно, когато трапезите са пълни
31 дек 2016 14:25, Eкип на Puls.bg
1
 Как да се храним при стомашни проблеми?
Източник: Reuters
Изложени сме на все повече изкушения. Те ни дразнят и ни карат да прекаляваме с тях. Резултатите са проблемен стомах и черва. Ето защо всички ние трябва да си поставяме мярка в количеството приемана храна и да внимаваме какво ядем. Естествено това невинаги е възможно, но в случаите, когато хапваме нездравословно трябва да е в ограничени количества, за да може пораженията върху стомашно-чревния ни тракт да са по-малки.
 
Храненето заема много важна част от живота на човека. То е нашият двигател. Човекът е това, което яде. Ето защо е толкова важно да се съобразяваме какво, кога и как консумираме.
 
Във време на непрекъснати промени и нови течения в различни области на живота, не всеки човек се замисля реално за качеството на храната. Всекидневният стрес и напрежение доведоха до все по-чести проблеми със стомашно-чревния тракт (гастрит, язва, сидром на дразнимото черво и др.). Липсата на време за нормално и спокойно хапване предизвика нарастване на консумацията на т.нар. fast food или казано на български - на полуфабрикати.
 
За проблемите с гастро-интестиналния тракт спомагат както алкохолът, така и цигарите, което не се осъзнава от много хора. Всичко това влияе на имунната система и тя не може да функционира нормално. Резултатът от всичко това е появата на повече заболявания, прием на повече лекарства и нарушаване на нормалната микрофлора в организма.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как да се храним - в устата.