Обърканият сън води до депресия

Смущава се и храненето ни
2 яну 2017 20:26,
4
Обърканият сън води до депресия
Източник: Reuters
Някои хора, страдащи от депресия и тревожност, е вероятно да имат нарушение, свързано с циркадните ритми в организма, а „настройването“ им може да доведе до излекуване на болестта. 
 
Според данните смущенията в биологичния часовник на организма са достатъчни, за да доведат до развитието на тези състояния. Циркадните ритми са системата, която ни „казва“ кога да спим и кога да се храним, а също така поддържа и синхрона между органите. 
 
Докато такива смущения преди са се свързвали с нарушения на настроението, като депресия и биполярно разстройство, не бе съвсем ясно дали болестта води до проблемите с циркадните ритми или е обратното. 
 
Изследователите от Калифорнийския университет в Сан Диего провеждат лабораторно проучване и установяват, че последното е вярно. При манипулация на гените биват потиснати тези, които регулират циркадните ритми, поясняват изследователите.
 
Става ясно, че се затруднява способността за избягване от неудобна ситуация, което е признак за безнадеждност. Наблюдава се и натрупване на излишни килограми, без да има промяна в консумацията на храна.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: депресиясън
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари