Революционно! Учени откриха лекарство против рак

Руски медици уверяват, че ще е готов до 3 - 4 години
3 мар 2017 22:15, Петя Славова
135
Революционно! Учени откриха лекарство против рак
Снимка: архив, Reuters

Руски учени завършват доклиничните изпитания на лекарствен препарат, който според тях ще може да се бори със злокачествени тумори дори в последните стадии, съобщи ТАСС.

Опитите с мишки и плъхове са дали отлични резултати дори при късни стадии на лечението, разказа Андрей Симбирцев, заместник-директор на държавния научно-изследователски институт за особено чисти препарати към Федералната медико-биологична агенция.

Затова учените са убедени, че препаратът, наречен "белтък на топлия шок", има необходимата за лечение на рака биологическа активност.

За създаването на препарата са допринесли космически експерименти на Международната космическа станция. Така за шест месеца са получени свръхчисти кристали, които са анализирани в Русия и Япония.

Странични ефекти от новия апарат не са установени. Той не проявява токсичност. За завършване на доклиничните изследвания е необходима още една година

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още по темата: ученилекарство
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
3
 
! Отговори
Flex преди 7 години
19, ние постоянно мутираме, еволюираме, развиваме се. Да засечеш точно такава мутация, която би ти навредила от такава, която е безвредна е проблема. За илюстрация, ако се разпънат всичките ти днк вериги това е близо 1500 пъти растоянието до луната и обратно, просто е доста необозрима задача да се решава на парче, както в момента. Глобалния вариант е спиране на 2-та типа мутации, тогава дефиницията за рак ще изчезне, но не и текущото борене с някакъв тип мутирали клетки на мишки.
11
4
 
3
 
! Отговори
Flex преди 7 години
Възрастовите мутации (1) - има вече успешни опити за възстановяне на рнк-то, но само на бели кръвни телца, докато го докарат до всички видове клетки ще минат стотици години.Мутациите от облъчване (2) - има надежда с инхибитор на деленето, открито в един организъм - клетката може да се дели чак като успее да се възстанови до оригинал, далеч е от тестване на хора.Та направили са нещо дето таргетира определен тип миши ракови клетки, добре, ама е рано за шампанското.
10
5
 
4
 
! Отговори
Flex преди 7 години
Всъщност раковите клетки са деформирани собствени такива. Има хиляди видове и наистина няма универсална панацея, която да различава твоите от различните мутации, може да се таргетира точно определена ракова клетка и това е. Образуват се по два начина:1. При делене на клетка отпада част от рнк-то, което съдържа основно ненужни вериги, но след време почва да отпада и важна информация и клетката мутира2. Облъчване разрушава рнк и клетката се дели вече деформирана и ако не си късметлия - популация
9
25
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Щом го съобщават руски "учени" значи нищо няма да излезе. Просто това е поредната руска фукня. Всички знаят че има няколко хиляди вида рак, за някои видове има лекарства. Да се намери универсално лекарство е просто поредната алхимическа заблуда от 21 век.
8
1
 
1
 
! Отговори
Пак преди 7 години
ли
7
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това ако е истина ще бъде Чудо.
6
22
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Глупости. Рак е общо наименование на най-различни злокачествени образувания. Няма универсално лечение. Няма и как да има.
5
14
 
11
 
! Отговори
Българин преди 7 години
Много се спекулира с темата. От опитите с мишки до разрешенията за масова продажба може да лежат едни 30-40-50 години.
4
33
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво! Тя , Русия прати човек на Луната, станции на Марс, направи свястна кола.. Може и да е открила такова лекарство. Ама...надали...
3
1
 
51
 
! Отговори
Феодор преди 7 години
Ако е вярно, е супер новина! Браво!
2
1
 
54
 
! Отговори
3 преди 7 години
Дано да е истина, а не някой кьорфишек.
1
17
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво, братушки! Подарихте на милиони болни НАДЕЖДА, но дали нашите либерали от медицината и финансите ще намерят пари да го закупят.