Бъдещите татковци са застрашени от депресия

Очакването на наследник е стресиращо
24 мар 2017 22:16, Eкип на Puls.bg
0
Бъдещите татковци са застрашени от депресия
Reuters

Майчинството е един от най-важните периоди в живота на жените. Много двойки искат да имат потомство, но отношението на двата пола към бременността и отгтлеждането на детето в първите дни след раждането е различно. 

 
Жената преживява периода от зачеването до раждането много по-емоционално. Често се случва след появата на детето жените да изпаднат в следродилна депресия и да смятат, че не могат да се справят с всички грижи. Мъжете до тях им оказват морална подкрепа, но освен безсънните нощи в първите дни, те не са преживели същото, което изпитват половинките им. Проучването "Да пораснеш в Нова Зеландия" обаче доказва, че някои мачовци също са склонни да развият депресия след като станат бащи за първи път. 
 
Оказва се, че бъдещите татковци могат да се почувстват стресирани и да имат проблеми със здравето още след като научат, че ще имат потомство. Симптомите на депресия обаче ескалират след като бебето се роди. 
 
Изследователите проучват поведението на над 3 00 мъже от  Нова Зеленадия преди и след появата на техните отрочета. Пренатални симптоми на депресия са открити при 82 бащи или 2,3% от участниците. При 153 или 4,3% от анкетираните има постнатални симптоми на това състояние.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари