Защо йогата е полезна за децата?

Йога може да подобри резултатите в училище
28 мар 2017 13:00, Михаела Лазарова
45
Защо йогата е полезна за децата?
Снимка: freeimages

Йога е изкуство, философия, която подобрява състоянието на тялото и ума. Ето защо не само възрастните могат да я практикуват. Децата също биха могли да се научат да правят йога, защото тя би им помогнала в много посоки. Кои са те и защо родителите трябва да стимулират децата си да практикуват йога?

Йога развива гъвкавостта на децата

Гъвкавостта е от голямо значение за малките телца. Това им дава енергия, възможност за по-добра двигателна култура и регулира стойката, предпазвайки от гръбначни изкривявания, характерни за детска възраст.

Йога настройва децата за по-здравословно бъдеще

Ако от малки стимулирате децата да обръщат внимание на здравословните практики, те ще ги възприемат и за в бъдеще, ще ги прегърнат като свой модел в живота. Така ще възпитате у тях отговорност към собствените тяло и дух.

Йога намалява стреса и безпокойството при децата

Безпокойство и тревожност са чести състояния при подрастващите. Нервността не е присъща само на възрастните. Децата са подложени на ежедневен стрес, който влияе по различни начини в негативна посока.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
9
 
4
 
! Отговори
скрийте се преди 7 години
и копането причинява много травми, и любовта, и седенето
2
12
 
12
 
! Отговори
ivailo1403 преди 7 години
Йогата е вредна и за деца , и за възрастни.
1
15
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всъщност има много данни, че йогата е вредна както физически така и духовно. Тя е хиндуистка практика, която свързва с тъмните сили. На физическо ниво причинява много травми, понякога инвалидност или дори смърт.