Джейми Оливър ще топи излишните кила на децата ни

Родители на поход срещу нездравословната храна в училищата и градините
3 апр 2017 14:37,
13

Британският топ готвач Джейми Оливър ще помага на българските деца да отслабнат. Това ще стане посредством неговата организация Food revolution, която вече има представителство у нас. Група родители от София стават посланици на организацията и искат да се промени изцяло начинът на хранене при подрастващите.

Екатерина признава, че да научиш детето си да се храни здравословно е нелека задача. Всеки ден тя приготвя обяд за дъщеря си Ани. Съучениците й обаче не са на същото мнение. Често децата на нейната възраст предпочитат лакомства в шарени опаковки. Като отговорен родител Екатерина се опитва да промени това, но не получава нужната подкрепа.

За да извадят чипса и шоколада от раниците на своите деца, посланиците на Food revolution са си поставили за цел да променят остарелия модел на хранене в училищата и детските градини.

Според Световната здравна организация дневното количество на захар не трябва да превишава 10% от общия калориен прием. В менюто в детските градини обаче понякога количеството добавен захар може да достигне 30/40 гр.

Кои са хората, които ще превърнат здравословния начин на живот в своя мисия, разказват Милена Енчева и оператора Мартин Ангелов по Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.