63-ма са вече болните от морбили в Пловдивско

От РЗИ издирват хората, имали контакт с болните
19 апр 2017 14:45, Анисия Иванова
7
63-ма са вече болните от морбили в Пловдивско
Архив: Булфото

Епидемията от морбили в Пловдивско продължава, общо 63 са случаите на заболели от болестта до момента.

"Двама са приетите през последното денонощие, 8 са заболелите през четирите почивни дни, по двама на ден", каза д-р Моника Троянчева от Регионална здравна инспекция (РЗИ)-Пловдив.

Успокоителното е, че епидемичният подем не е с високи стойности, добави тя, цитирана от "Фокус".

Новите заболели са от областта – от Златитрап, Ягодово и други селища. Д-р Троянчева уточни, че няма тежки случаи, инфекцията протича сравнително спокойно, но тя е достатъчно тежка по принцип и затова от РЗИ активно издирват хората, имали контакт с болните, за да се спре разпространението й.

Тя обясни още, че вече не се изпращат проби в Референтната лаборатория в София, след 45-тата с категоричност е доказано, че става въпрос за морбили.

В момента епидемиолозите от Пловдив сами си ги доказват. Инфекциозната клиника към УМБАЛ "Св. Георги" в Пловдив е в състояние да приеме всички, на които се налага стационарно лечение.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен ;) преди 7 години
За хората които сляпо вярват на това дето им говорят докторите само ще кажа: В официалния доклад на МЗ за епидемията от морбили 2010г....има точна статистика: знае се имунизациония статус на около 12 000 души...в групата от 1г-14г - около 75% от заболелите са имунизирани с 1 доза ;) доклада го има качен в сайта на министерството. Познанията на един средностатистически общо практикуващ лекар относно ваксините се свеждат до това което е изучавал в университета .... тоест почти НИКАКВИ
5
0
 
1
 
! Отговори
Анти-ваксър преди 7 години
Бе няма ли някой да каже колко от заразените са ваксинирани, че да се кротнат ваксаджиите като този *** с номер 5?
4
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
1да се направят всички ваксини безплатни. 2 да не се записват неваксинирани деца наградина и училище. 3 родителите да носят отговорнос и да заплащат всички разходи на невъксинираните си деца.
3
1
 
2
 
! Отговори
anonimen преди 7 години
piite voda ot Xaskovo moje i ot Parvomai trepe virusite
2
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НЕКА ИМ Е КАТО ОСНОВНО СА ПОДКРЕПИЛИ ГРАБ ГРОБ БУДА!!!УРАН ВЪВ ВОДАТА СЕГА МОРБИЛИ!!НА ВАРНЕНЦИ КАТО ПОДКРЕПИХА НА БАЛОТАЖА ЗАМЕСТНИКА НА КМЕТА ДЕТО ГО ГОНИХА С КАМЪНИ НА ВТОРИЯ ДЕН ИМ УМРЯ ПОПА А ПОСЛЕ ИМАШЕ ЕДИН КУП БЕДИ!!!БУДА Е ПЪЛЕН АНТИХРИСТ И БОГ ДОБРЕ ВИЖДА КОГО ДА НАКАЖЕ!
1
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сега да глобят *** антиваксър *** майчета, които създадоха този абсолютно ненужен проблем.