Без диети - лошо. С екстремни диети - още по-лошо

Специалисти коментират как да отслабваме правилно
Обновена: 16 май 2017 08:51 | 16 май 2017 08:27, Петя Славова
5

Екстремните диети или тренировки могат да бъдат по-вредни и от липсата на хранителен режим и двигателна активност. Това каза в студиото на "България сутрин" фитнес инструкторът Цвета Капитанова.

По думите й, когато идва лятото, тогава повечето хора се сещат в последния момент да спазват хранителен и тренировъчен режим, които не са им приятни и затова те се случват екстремно.

Капитанова, заедно с проф. Донка Байкова коментираха пред Bulgaria ON AIR кой е най-полезният начин да отслабнем и то правилно.

"Важно е да започнем постепенно и малко по-отдалеч, непосредствено след коледните празници" - посочи Капитанова. Премереното и постепенно влизане във форма подкрепи и проф. Байкова, която също застана против екстремните действия в последния момент:

"Стръмните" спадове на телесна маса са свързани с риск от "стръмно" връщане на килограмите, т.е. "йо-йо-ефект". Той е рисков за здравето ни", категорична бе тя.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Както гласи поговорката:"Лекарю, излекувай себе си" :)))
3
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Екстремните диети не са чак толкова лоши, просто е ясно , че за 2 седмици нито ще отслабнеш кой знае колко, нито ще запазиш резултата. Но, ако се правят за по- дълго и на чести интервали е съвсем друго.
2
0
 
2
 
! Отговори
пробвал преди 6 години
Бързите дуети са като да наливаш вода в каца без дъно , никога не можеш да задържиш водата респ. килограмите.Няма файда от зарата.
1
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Po skoro ste hora bez rabota otslabvashtite.Idete malko na stroejite da otslabnete.