Фалшиви ТЕЛК-ове точат хазната, ще има реформи

Целта е да се спре изтичането на пари към хора, които нямат нужда
23 май 2017 10:30, Боряна Павлова
38
Фалшиви ТЕЛК-ове точат хазната, ще има реформи
Снимка: Visualhunt

150-те хиляди ТЕЛК решения, които не отговарят на изискванията, не означават, че това е броят на фалшивите пенсии у нас. Това обяви зам.-министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова в студиото на Bulgaria ON AIR.

Тя подчерта, че това е болезнена тема, която кaсае възможността средствата за много хора с увреждания да отиват към други, които нямат тези права.

"Много е трудно да се каже какъв точно е броят на фалшивите ТЕЛК-ове", посочи Русинова в "България сутрин". От думите й стана ясно, че основната цел на правителството е да спре изтичането на пари към хора, които нямат нужда.

"Всички ние дължим много на хората с увреждания. Втората част от реформата е подобряването на начина, по който се прави медицинската експертиза за ТЕЛК. Ще има преструктуриране на системата за ТЕЛК и подобрявване на системата за социално подпомагане. Хората, които имат нужда от по-високи помощи, да ги получават", обясни Зорница Русинова.

Тя бе категорична, че няма опасност хората, на които им предстои да минат през процедурата за ТЕЛК, да останат без пенсии.

Зам.-министърът на труда и социалната политика отбеляза, че най-често се спекулира с ТЕЛК-овете за ползването на паркоместа за инвалиди в София.


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ахахаха фалшив ТЕЛК... Бойколандия. А обещаваше вкарани в затвора политици и администратори. А взе че пусна тея, дето бяха задържани... Бойко сам се нареди до прочутите си с антибългаризма политици като Лостов, Паси, Петър Младенов, Плевенлиев и т.н. Ц нетърпение чакам да го попитат що им краде пратките...
26
0
 
1
 
! Отговори
Бог да ги прости преди 1 година
МНого от тези платили подкупи на комисиите вече ги отровиха и погребаха..предписали с а им свръх дози и айде нема кой да разкаже кви пари са давали..
25
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 123
със 132 лева инвалид 100% на легло само за памперси и лекарства не му стига пенсията,а с какво ще се храни и ще се отоплява?МЛАДО момиче след катастрофа има нужда от рехабилитатор в къщи,логопед,масажист,прегледи от невролог (добър) от 60 до 80 лева да ти дойде в къщи и трябва да го молиш,да го вземеш и да го закараш,тренажори,вертикализатор,подемник за тези неща дори не казвам,не се предлагат дори и за лични средства.
24
5
 
0
 
! Отговори
и преди 1 година
До Анонимен

а когато инвалид отива на лечение в чужбина,защото не се предлага в бг никакво за неговото заболяване,как ще процедирате?Пак ли ще му отнемат инвалидност?
23
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ДОКОГА ЩЕ СМЕ ЗАДНИЯ ДВОР НА ЕС!!!
22
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
КАТО ИСКАТЕ РЕФОРМИ НАПРАВЕТЕ КАКТО Е В ДРУГИТЕ СТРАНИ НА ЕС !!!
ИНВАЛИД НАПУСНАЛ ДЪРЖАВАТА НИ ЗА ПОВЕЧЕ ОТ 15 ДНИ ДА МУ БЪДЕ СПРЕНА ИВАЛИДНАТА ПЕНСИЯ ТОВА СТАВА ЛЕСНО ОЩЕ ПРИ ИЗЛИЗАНЕ ОТ СТРАНАТА
ТАКА НЕМА ДА ИМА ИНВАЛИДИ ТИРАДЖИИ ТЕРАКОТ И ФАЯНС В ИТАЛИЯ И ИСПАНИЯ СЕЛСКОСТОПАНСКИ РАЗБОИНИЦИ В АНГЛИЯ ГЕРМАНИЯ ГЪРЦИЯ И ПОРТУГАЛИА
ИДВАТ САМО ДА СЕ ОСВИДЕТЕЛСТВАТ И ПАК ЗАМИНАВАТ А ЗА ЛЕЖАНЕ В БОЛНИЦА КИХАТ НА ДОКТОРА И ИМ ДВИЖИ ДОКУМЕНТИТЕ ДОКАТО СИ ДОИДАТ ДА МИНАТ!
ТАКА СЕ СПИРА КОРУПЦИА В ЕС
21
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Камери във всеки ТЕЛК и проверка на имуществото и банковите сметки на всички лекари работещи или работели накога в ТЕЛК.
20
2
 
8
 
! Отговори
До 123 преди 1 година
... Хора с увреждания, които работят и действително имат нужда от подкрепа - да, но непарична. Да им се предоставят помощни средства, асистенти и т.н.

---

А защо не и усмивка пред строя или селфи, с когото трябва?
Едното за късмет, а пък другото ще държи сит месец за месец.

Белята не е в инвалидната пенсия, която не стига само да си плати човек тока през зимата, а в механизма и критериите за нейното раздаване, във възможностите за злоупотреба и в тяхната ненаказуемост, поради ред причини.
19
2
 
10
 
! Отговори
Примерно... преди 1 година
След инфаркт с увредено сърце, като ти дадат по-малко от 50% инвалидност, изчезва и защитата по КТД от евентуално съкращение. И кой ще е тоя бизнесмен дето ще си тури таралеж в гащите да наеме инвалид на работа или пък да търпи такъв? Освен това някой доживотни лекарства струват доста...ако те оставят само на инвалидна пенсия познай за ква ликвидация на хора иде реч. За всяко нещо си има решение, така и за неправомерно раздадените ТЕЛК-ове, но не мисляче това е най-великият проблем в БГ!
18
8
 
10
 
! Отговори
123 преди 1 година
Трябва ясно да се каже - който работи, да няма право на пенсия. Или едното, или другото. Хора с увреждания, които работят и действително имат нужда от подкрепа - да, но непарична. Да им се предоставят помощни средства, асистенти и т.н.
17
0
 
0
 
! Отговори
До некъф луд преди 1 година
Увлякъл си се ,преди 30 години нямаше ДПС ,а ги юркаха към Истанбул и Бурса. Явно не си съвременник ,но прочети поне историята.
16
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Познавам момче,който си сряза крака с резачка за дърва,за късмет остана с крак,но за нещастие,не можеше да върви нормално и беше с болки в крака,нищо не му дадоха,някакви много смешни,много ниски проценти.И това се вижда,а си представям за заболяванията,които не са външно видими как процедират.
15
0
 
19
 
! Отговори
Тато из Правец преди 1 година
Така ! А сега да обърнем внимание на пенсиите на депутатите ! Когато не бъде избран в Народното събрание ,депутат който е навършил 55 години получава 70 % от депутатската си заплата !!! Демек някъде около 2300 лева ! И се актуализира спрямо следващото увеличаване на действащите депутати !!! Да живей ,живей труда...
14
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кой е минавал през ТЕЛК?Обикновено там дори и да имаш право,не ти дават необходимата пенсия,винаги пишат по-малко,но никога нормално или повече проценти инвалидност.Космически лъч през задника на ТЕЛК не можеш прекара,не дават.Защо лъжете хората,че се давали незаслужено такива пенсии?
13
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
99% от депутатите също трябва да получават пенсия, щот са пълни инвалиди.
12
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От статията :"Ще има преструктуриране на системата за ТЕЛК и подобрявване на системата за социално подпомагане."
Та да си дойдем на думата - отпускането на тези пари НЕ трябва да става от пенсионния фонд, а от социалното министерство, защото това е СОЦИАЛНО ПОДПОМАГАНЕ, а не ПЕНСИЯ!
И така ще има пари за достойно заплащане на изработените от хората пенсии.
Защото с тези ТЕЛК-ове се източва неправомерно пенсионната система.
И защо нито един политик не повдига този въпрос?
Патриоти, къде сте?
11
3
 
24
 
! Отговори
Мирослав преди 1 година
Мислите ли, че хората със заболявания наистина искат ТЕЛК? Те предпочитат да са здрави, а не да имат телк! Инвалидната пенсия е тяхно право в следствие на заболяването им, а не искане! Не мога да разбера тея комисии през 1-2-3г. Аз като съм без някой оран или крайник дали ще ми порасне че да ходя да ме гледат? Държавата да спре телковете на тъмните, а не на нуждаещите се хора! Просто някои коментари са отвратителни...
10
2
 
18
 
! Отговори
иван преди 1 година
геноцид и сега има забавяня на пенсии. познавам такива хора. целта е да се уморят болните БРАВО БОЙКО И СИЕ ИСТИНСКИ ФАШИСКИ ПЛАН НАЧЕЛО С БОЙКО И ФАШИЗИРАНИ ПАТРИОТИ!! при фашизма няма инвалиди избиват се! При патриотите фашисти също!
9
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Освен това карат хора с доживотни увреждания (напр. без крайници) да ходят на комисия през година, две, три - все едно, че ще им порасне нов крайник или са оздравели помежду другото. Всичко е с цел да няма средства за истински нуждаещите се, връзкари и корумпирани да грабят!
За една нация(народ) е много показателно отношението към инвалидите. При нас е нечовешко - не само заради законите ни, но и еждневното отношение на всички останал хора.
8
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не ромите са с фалшиви телкове, ами всички роднини и приятели на докторите от комисиите! В същото време на реално болни хора, които не стига че са с какви ли не физически страдания, но и не могат да си изкарват прехранта - за тях с триста зора се издава решение от ТЕЛК

Храни, изгарящи мазнини (галерия)
Храни, изгарящи мазнини (галерия)

Храни, изгарящи мазнини (галерия)

Елегантен стайлинг с леопардови ботуши и боти (галерия)
Елегантен стайлинг с леопардови ботуши и боти (галерия)

Елегантен стайлинг с леопардови ботуши и боти (галерия)