Хлор в басейните - как влияе на кожата и косата?

Състарява кожата, обезцветява косата, ноктите стават чупливи
2 юли 2017 20:18, Eкип на Puls.bg
8
Хлор в басейните - как влияе на кожата и косата?
Reuters

Хлорът в басейните е проблем за много хора през лятото. Някои от тях имат по-чувствителна кожа, която лесно може да се раздразни от подобни химикали, които често засягат и косата. 

Когато ходим на басейн, невинаги проверяваме дали той се поддържа с хлор или някоя друга съставка. Това обаче е важно, защото може да получим обриви и алергии, които не се лекуват лесно. Ето как хлорът във водата може да навреди на кожата и косата ни:

Хлорът не се използва само за дезинфектиране на водата в плувните басейни, но и за стерилизиране на вода за пиене, както и при производството на продукти като хартия, текстил, бои, пластмаса, медикаменти и други. Химикалът се нарича още окисляващ агент, което значи, че окислява други субстанции. Твърде голямото количество окислители може да доведе до състаряване, възпаление и други по-сериозни състояния на кожата. Когато хлорът във водата е в по-голямо количество и попадне в кожата около очите, води до образуването на фини линии и бръчки. Също така разрушава запасите на витамин E и естествените мазнини в нея, от които тя се нуждае, за да бъде здрава.  

Редовното посещаване на басейни с хлор води до следните промени:
  • Обезцветяване на косата;
  • Суха, изтощена и склонна към накъсване коса;
  • Загубване на блясъка и обема на косата;
  • Сух и раздразнен скалп на главата;
  • Слаби и чупливи нокти;
  • Суха и лющеща се кожа;
  • Зачервена и обрината кожа;
  • Алергични реакции на кожата;
  • Акне;
  • Състаряване на кожата. 

8
Още по темата: басейнкожакосахлор
Още от
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Р.Р.. преди 8 месеца
Оказва се ,че другия доставчик на хлор и флуор /и тяхните вредни съединения / е минералната вода.... Там където хората използват /живеят/ минерални води /много хлор и флуор/ средната продължителност на живота е по ниска...
5
0
 
0
 
! Отговори
пазете си хотелите преди 8 месеца
Миналата година снимахме СПИН вируси в басейни токсицирaни със AIDS 2012 спец отрови.
Подобни бяха засечени и в джакузита където вместо да сменят редовно водата били съветвани да не сменят водата но редовно да купуват и добавят хлор токсични препарати.
При джакузита убиването на опасни развъдени хлор активни зарази става с морска сол .
мед мафията експериментира различни спец отрови с цел масово поразяване на милиони със СПИН като направи това срещу Украйна и Руската федерация.
4
0
 
2
 
! Отговори
Пазете си хотелите преди 8 месеца
Не бива да с е ползват хлор токсични бойни отровни вещества в басейни с гореща изворна минерална вода.ХИлядо годишния опит от лечение с минерални води подава че водата не търпи хлор токсични отрови. При температури над 30 градуса тежко токсични биогеохимични разтвори проникват през кожата директно в телата на къпещите се.
НАгло корумпирани служители на МИнистерство на тн"здравеопазване" често неправилно принужават собственици на басейни в хотели с горещи минерални извори да слагат хлор
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Хлора и флора са причината за блокиране йодообмена на щитовидната жлеза...това е причината за всички проблеми на ,, развитите'' общества...намалява фиртилитета/от там и в всички тези държави пада раждаемоста/..имунната система отслабва..наддаваме на тегло... всички проблеми с психиката... и т.н.
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До dobre

там има уран,е понеже е тежък метал,натиска хлора и той се утаява. питайте хасковлии. на тях им казаха,че не е вредна водата. те свикнаха,скоро и ние.
1
0
 
6
 
! Отговори
dobre преди 8 месеца
ami v pitejnata voda?

Маникюр котешко око (галерия)
Маникюр котешко око (галерия)

Маникюр котешко око (галерия)

10 изненадващи употреби на розовата вода
10 изненадващи употреби на розовата вода

10 изненадващи употреби на розовата вода