Хлор в басейните - как влияе на кожата и косата?

Състарява кожата, обезцветява косата, ноктите стават чупливи
2 юли 2017 20:18, Eкип на Puls.bg
8
Хлор в басейните - как влияе на кожата и косата?
Reuters

Хлорът в басейните е проблем за много хора през лятото. Някои от тях имат по-чувствителна кожа, която лесно може да се раздразни от подобни химикали, които често засягат и косата. 

Когато ходим на басейн, невинаги проверяваме дали той се поддържа с хлор или някоя друга съставка. Това обаче е важно, защото може да получим обриви и алергии, които не се лекуват лесно. Ето как хлорът във водата може да навреди на кожата и косата ни:

Хлорът не се използва само за дезинфектиране на водата в плувните басейни, но и за стерилизиране на вода за пиене, както и при производството на продукти като хартия, текстил, бои, пластмаса, медикаменти и други. Химикалът се нарича още окисляващ агент, което значи, че окислява други субстанции. Твърде голямото количество окислители може да доведе до състаряване, възпаление и други по-сериозни състояния на кожата. Когато хлорът във водата е в по-голямо количество и попадне в кожата около очите, води до образуването на фини линии и бръчки. Също така разрушава запасите на витамин E и естествените мазнини в нея, от които тя се нуждае, за да бъде здрава.  

Редовното посещаване на басейни с хлор води до следните промени:
  • Обезцветяване на косата;
  • Суха, изтощена и склонна към накъсване коса;
  • Загубване на блясъка и обема на косата;
  • Сух и раздразнен скалп на главата;
  • Слаби и чупливи нокти;
  • Суха и лющеща се кожа;
  • Зачервена и обрината кожа;
  • Алергични реакции на кожата;
  • Акне;
  • Състаряване на кожата. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: басейнкожакосахлор
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
Р.Р.. преди 6 години
Оказва се ,че другия доставчик на хлор и флуор /и тяхните вредни съединения / е минералната вода.... Там където хората използват /живеят/ минерални води /много хлор и флуор/ средната продължителност на живота е по ниска...
5
1
 
2
 
! Отговори
пазете си хотелите преди 6 години
Миналата година снимахме СПИН вируси в басейни токсицирaни със AIDS 2012 спец отрови.Подобни бяха засечени и в джакузита където вместо да сменят редовно водата били съветвани да не сменят водата но редовно да купуват и добавят хлор токсични препарати.При джакузита убиването на опасни развъдени хлор активни зарази става с морска сол .мед мафията експериментира различни спец отрови с цел масово поразяване на милиони със СПИН като направи това срещу Украйна и Руската федерация.
4
0
 
4
 
! Отговори
Пазете си хотелите преди 6 години
Не бива да с е ползват хлор токсични бойни отровни вещества в басейни с гореща изворна минерална вода.ХИлядо годишния опит от лечение с минерални води подава че водата не търпи хлор токсични отрови. При температури над 30 градуса тежко токсични биогеохимични разтвори проникват през кожата директно в телата на къпещите се.НАгло корумпирани служители на МИнистерство на тн"здравеопазване" често неправилно принужават собственици на басейни в хотели с горещи минерални извори да слагат хлор
3
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хлора и флора са причината за блокиране йодообмена на щитовидната жлеза...това е причината за всички проблеми на ,, развитите'' общества...намалява фиртилитета/от там и в всички тези държави пада раждаемоста/..имунната система отслабва..наддаваме на тегло... всички проблеми с психиката... и т.н.
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До dobreтам има уран,е понеже е тежък метал,натиска хлора и той се утаява. питайте хасковлии. на тях им казаха,че не е вредна водата. те свикнаха,скоро и ние.
1
0
 
8
 
! Отговори
dobre преди 6 години
ami v pitejnata voda?