Двойно повече непушачи - жертви на рака на белия дроб

Основният виновник за това е мръсният въздух
26
Двойно повече непушачи - жертви на рака на белия дроб
Снимка: Булфото, архив

Броят на случаите на рак на белия дроб сред непушачите в Обединеното кралство се е удвоил през последните 10 години.

Опасенията на специалистите са, че замърсяването на въздуха играе ключова роля в разпространението на смъртоносна болест, съобщи в. "Таймс", позовавайки се на проучване.

Според учените, ако тази тенденция продължи и занапред, то след 10 години броят на случаите на рак на белия дроб сред тези, които не пушат, ще надхвърли този при пушачите, макар че в 9 от 10 случая диагнозата е пряко свързана с тютюнопушенето, пише БТА.

Вестникът напомня, че ракът на белия дроб е най-смъртоносната форма на заболяването. Всяка година в Обединеното кралство се разболяват 46 400 души.

В изследването се посочва още, че увеличаването на заболеваемостта сред непушачите създава допълнителни проблеми за успешното диагностика в ранен стадий на болестта.


26
Още по темата: непушачиракбял дроб
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дали сам пушиш или npocтак пуши до тебе, все тая. Дали успяваш да отидеш на високо за чист въздух или не - като се върнеш - още по-лошо - изчистените ти дробове така се налепват с мръсотия, че е по-добре да не си ги чистил. Но на кого му пука - невежи и безотговорни управленци тровят не само теб, но и себе си - невежи-и-и-и-и-и-и-и-и!
25
2
 
2
 
! Отговори
Шаран-БГ преди 1 година
Истината е в чистия въздух, физическия труд и редовния природосъобразен начин на живот. Храните са изключително важни и тук тежката дума има религията - колкото и странно да звучи на някого. Защо , например, мюсюлманите не ядат свинско ? Според нашата религия колко , какви ,кога и защо имаме "пости" ? На моя съсед дядо му живя горе в планината до 104- годишна възраст. Пушеше по 4-7 цигари дневно, пийваше преди ядене около 50-70 грама ракия! Яка работа-от Гьоргьовден до Димитровден! После- пас!
24
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Непушачите се увеличават, съответно и болестите сред тях. И паданията от ски се увеличават сред непушачите, ПТП-тата, всичко.
23
2
 
1
 
! Отговори
JJIvanov Warning преди 1 година
За рак от ЛУМИНИСЦЕНЦИЯ се говори още от преди МАрия Кюри да открие радиацията.
22
1
 
3
 
! Отговори
ОБлъчват с радиация преди 1 година
У нас засякохме огромни обеми увредени от тежко радиоактивни скенери вкл лед,ксенонови лазерни и такив акато тези на снимките ..Блокиран участък от път бе лекуван от природата месеци народ намалиха около 10% от уврежданията..
В обема увреден от скенерите се настанява мръсен токсичен газ.
21
1
 
2
 
! Отговори
УВреждат с радиация преди 1 година
На снимката виждате тежко вредни скенери с които терористи принуждават водачи на МПС да увреждат тежко и завинаги биосферата.Скенерите са високорадиоактивни увреждат от снимки и филми заради пси препрограмиращо оръжия използвано то нагли масови убиици.

"Подържаме остър тежък мръсне Въздух за да намалиме облъчванията от скенерите монтирани на автомобили.Да се обесят виновните длъжностни лиц а принудили водачите да карат с включени скенери и фарове денем." предлага миролюбиво англия
20
1
 
1
 
! Отговори
Тъпак преди 1 година
На комуто му е писано да го гръмнат, няма да се удави.
19
0
 
10
 
! Отговори
къде е истината преди 1 година
над 40% от регистрираните онкоболни с рак на белите дробове са пушачи и по малко от 12% от всички раково болни са с канцер на белите дробове. основният проблем в това че днес в производството на цигари се използват хартия, лепила и филтри които имат собствен принос за по-слабо усещане на никотина. забележете че днешните пишачи сутрин не храчат, а дядовците ни които пушеха Миньор, Ударник или Слънце се скъсваха сутрин да изхрачват с дрчгави кашлиси. ето това е причината никотина остава в тялото
18
1
 
3
 
! Отговори
У Нас е страшно преди 1 година
У нас убиват с хлро токсични отрови подавани вместо питейна вода.
Внимателни тестове доказаха че ползвани от масови убиици през РЗИ методи за отравяне и разболяване на милиони цел ограбване на над 5 000 000 000 живи лева годишно от медицинската мафията хлор убива с рак,инсулти и инфаркти..
Отровените отиват при тн"лекари"които имат паричен интерес да продават все повече отровни и подобни препарати маскирани като уж лекарства.Най крадливите ходят на безплатни екскурзии до Дубаи.
17
10
 
8
 
! Отговори
шматка преди 1 година
Имах един съсед
Не прекаляваше с нищо.Никога не е пушил.И кво.Умря на 57 г.Блъсна го камион докато тичаше за здраве
16
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ГМО-фен

Имам приятел който ядеше месо, пиеше и пушеше, на 40 години имаше два инфаркта, на 42 получи инсулт, после се разболя от артеросклероза, кръвоносните съдове почнаха да се запушват и на 46 години се гътна.
15
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
разследвайте кемтрейлс !
14
2
 
7
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 1 година
На сайта на Агенцията за защита на околната среда на САЩ(EPA) има публикувани предупреждения за ефектите на изолационната полиуретанова пяна върху здравето на човека. Тази пяна се използва в практически 100% от новопостроените сгради в големите градове у нас. Пяната предизвика алергии, астма и рак на белия дроб при здрави хора. Проучвания сочат, че стъклената вата и полистирена ползвани за саниране представляват много по-голям риск за белите дробове даже от тютюнопушенето.
13
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Азбестът е канцерогенен. Не е ли забранен?????
12
2
 
7
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 1 година
Най-големия причинител на рака на белия дроб според редица изледвания са множество материали използвани в строителството напоследък. Това са азбестът, фибростъклото, изолационата пяна за дограми и фуги както и почти всички топлоизолационни материали, ползвани за саниране на сградите. Случайте на това заболяване нарастват с увеличаване броя на топлоизолораните сгради. Друг причинител на заболяването са живачните пари от енергоспестяващите крушки...
11
1
 
15
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 1 година
Абсолютна измама е, че мръсния въздух предизвиква рак на белия дроб. Ако това беше така в големите китайски градове като Пекин и Хонконг щеше да има инстинска епидемия от болестта, защото това са местата с най-мръснив въздух в света. Ракът на белия дроб се предизвиква много най-често от агресивни химикали, а не от прах или сажди. Тези химикали са азбестът, химическите отрови ползвани при производството на топлоизолации ползвани за саниране и както и радонът.
10
1
 
7
 
! Отговори
ГМО-фен преди 1 година
До Анонимен 9

Има,приятелю,и още как!Мой комшия смучеше само ментови бонбони,ядеше сурови моркови и зеле,всяка втора приказка му беше здравословен живот и дълголетие,и миналото лято се гътна,ненавършил 70!Един пък друг от съседния блок час по час го прибират от улицата,щото си носи алцхаймера в джоба,и не знае къде се намира!Между другото,умерено пушене пази от паркинсон и алцхаймер!Но това между нас,иначе ПУШЕНЕТО Е МНОГО ВРЕДНО!:)
9
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен

Няма вегетарианец заболял от рядка болест, жиевят до 80-90. А месоядните постоянно ги тръшкат болести, яж 60 вида пастърми и да ти е сладко, пий вино и ракия и пуши, да ти е сладко, наслаждавай се на мдицинските грижи...
8
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Някои не пушат, не потребяват месо, само зеленчуци и натурални сокове и на 40 си отиват от рядка болест. Други на 60 ядат пастърма, пият ракия и вино и пушат като комин. Умират от инфаркт. Всичко е от стреса.
7
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не може да е вярно това, тогава под всеки пътен знак стряскащи снимки.

Начини да носите бретона, докато се опитвате да го пуснете
Начини да носите бретона, докато се опитвате да го пуснете

Начини да носите бретона, докато се опитвате да го пуснете

5 тренда в грима от 90-те, които се завръщат през 2019
5 тренда в грима от 90-те, които се завръщат през 2019

5 тренда в грима от 90-те, които се завръщат през 2019