5 от най-полезните подправки, предпазващи от рак

Кои са те и какви други предимства имат за здравето?
27 сеп 2017 15:23, Михаела Лазарова
1
5 от най-полезните подправки, предпазващи от рак
Снимка: unsplash

Добре изпечено месо, грил специалитети, супи, сосове... Всички те се нуждаят от точните подправки, за да бъдат напълно завършени. Те от своя страна не само овкусяват ястията, но ни правят и по-здрави.

Има подправки, които доказано могат да намалят риска от развитието на ракови клетки. Кои са те и какви други предимства имат за здравето?

Фенел (копър)

Копърът е друга чудесна подправка, която може да ни поддържа в добро здраве. Фенелът извлича своя аромат и неповторим вкус от анетол – много мощен фитонутриент. Това съединение ви позволява да се наслаждавате на храната си, намалявайки риска от рак. Консумацията му спомага за подобряване на храносмилането, здравето на сърцето, регулира кръвното налягане и подобрява имунитета.

Черен пипер

Ароматната подправка е една от най-често използваните в кулинарията. Освен че подобрява вкуса на ястията, черният пипер е много полезен за здравето. Той съдържа вещество, наречено пиперин. То има много силни антиоксидантни свойства, които могат да предотвратят растежа на раковите стволови клетки. В допълнение към намаляването риска от рак, черният пипер може също да подобри обмяната на веществата и да регулира кръвното налягане. 

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари